Kuruluştan Kurtuluşa kültür gezisi

Güncelleme Tarihi:

Kuruluştan Kurtuluşa kültür gezisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2017 12:31

Kuruluştan Kurtuluşa kültür gezisi

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi 'Kuruluştan Kurtuluşa' isimli Bilecik, Söğüt ve Göynük bölgelerini kapsayan ücretsiz kültür gezisi düzenleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasımızın tanıtılması ve aktarılması amacıyla 'Kuruluştan Kurtuluşa' ismiyle kültür gezisini programını hayata geçirdi. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı dönemine şahitlik eden tarihte bir yolculuk konseptiyle tarihi değere sahip Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine ücretsiz kültür gezileri düzenlenmeye başlandı. Kültür gezisine Kocaelililerin ilgisi oldukça fazla oldu. Hemen hemen her gün bir grup Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine kültür gezisine katılıyor.

2009 yılından bu yana düzenlediği Çanakkale Kültür turlarıyla 219 bin 690 kişiyi Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yerlere rehberler eşliğiyle götüren Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Osmanlı'nın kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı'na şahitlik eden tarihi bir rotada kültür gezisi düzenliyor. 15 Eylül tarihine kadar sürecek kültür turlarına Kocaelili vatandaşların ilgisi oldukça fazla oldu. 45 kişilik gruplarla Osmanlı'nın kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşında önemli bir yere sahip bölgeyi rehberler eşliğinde gezerek bir tarih bilinci kazanılıyor. Sivil toplum kuruluşları 45 kişilik bir grup oluşturarak Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masasına geziye katılacakların kimlik numaralarının bulunduğu bir liste ile başvuru yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!