Konuk İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı

Güncelleme Tarihi:

Konuk İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 13:43

KONUK İTFAİYECİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı’nı tamamlayan 49. Gruptaki 20 itfaiyeciye Emex Otel’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Gerçekleştirilen sertifika törenine İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk katıldı.
Sanayinin yoğun olduğu bir kent olan ilimizde yılda 10 bine yakın yangın vakasına müdahale edildiğini belirten İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Kocaeli İtfaiyesi’nin edindiği bilgi ve tecrübeden bu eğitim sayesinde Türkiye’nin birçok yerinden gelen itfaiyecinin faydalanma imkanı bulduğunu ifade etti.
2014 yılından bu yana sürdürülen proje kapsamında kursiyerler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Alanında teorik ve pratik eğitim aldı. Bu güne kadar, 74 il, 285 ilçe ve 11 ülke itfaiye teşkilatından 1335 kişiye eğitim verildi. 3 haftalık toplam 90 saat olan eğitim programını başarıyla tamamlayan 20 itfaiyeci sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ve İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürlerinin elinden aldı.
49. Dönem Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı’nda 20 itfaiyeci yer aldı. Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde verilen 3 hafta süreli teorik ve uygulamalı eğitimlerde yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket gibi eğitimler alan itfaiyeciler, başarıyla tamamladıkları eğitim sonunda mesleki teorik ve pratik bilgi kazandı. Eğitimler sonunda itfaiyecilere sertifikanın yanı sıra kendi belediyelerinin demirbaşına kaydedilmek üzere Türkiye Belediyeler Birliği tarafından nomex, kask, çizme, eldiven, iş tulumu ve yağmurluk verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!