Kocaeli'nde Alevi-Bektaşi kültürü tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Kocaelinde Alevi-Bektaşi kültürü tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 13:23

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Sevgide Buluşalım'' etkinliği, 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliğinde, Alevi-Bektaşi kültürü tanıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İzmit ilçesinde bir restoranda Alevi dernekleri ile cemevleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecekleri etkinlikte, Alevisi ve Sünnisi ile tek ve bütün olan milletin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya Kocaeli'nden haykıracaklarını söyledi.

Alevilerin ve Sünnilerin "et ve tırnak" gibi ayrılmaz parça olduğunu belirten Okumuş, "Alevi-Bektaşi kültürümüzü bilmeyenlere tanıtıyoruz. Alevi ile Sünnisi ile bir ve bütün olduğumuzu, dosta düşmana ilan ediyoruz dedi.

Haberin Devamı

Bu amaçla düzenledikleri etkinliğe her kesimden insanı davet eden Okumuş, şöyle devam etti:

"Alevi, Bektaşi ve Sünni kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi bu önemli organizasyonda el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye çağırıyoruz. Etkinlikle bin 400 yıllık kardeşliğimizin, daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için sağlam temelleri de atmış oluyoruz. Yapılanların vahşet olduğu konusunda milletimizin hemfikir olduğu Kerbela vakasını lanetlerken, gelecek nesillerimize de böylesi caniliklerin bir daha yaşanmaması için sevgi aşılıyoruz."

Uluslararası Fuar Merkezi'nde kentteki 9 Alevi-Bektaşi derneğin desteğiyle düzenlenecek etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Yedibatın Aşıklar Korosu'nun deyişleri ve Semah Grubu gösterilerinin ardından Kerbela cemi gerçekleştirilecek. Etkinlik, dua ve aşure dağıtımıyla sona erecek.

Ayrıca, 15 Kasım Cumartesi günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde "Kerbela ve Ehl-i Beyt" konulu panel de düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!