Kocaeli Üniversitesi Senatosu'ndan 15 Temmuz bildirisi

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Üniversitesi Senatosundan 15 Temmuz bildirisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 12:19

Kocaeli Üniversitesi Senatosu'ndan 15 Temmuz bildirisi

Haberin Devamı

Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Üniversitesi Senatosu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bildiri yayınlayarak, demokrasiye düzenlenen saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını açıkladı.

Kocaeli Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü başkanlığında toplandı. Bildiri Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanırken, Kocaeli Üniversitesi'nin yurt dışında anlaşmalı olduğu yaklaşık 70 üniversiteye bildirinin İngilizce metni gönderildi. Prof. Dr. Sadettin Hülagü bildiriyi okudu. Bildiride hain darbe girişimine karşı milletin demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıktığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz darbe girişimi, Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri olmayan, devlet içinde yapılanmış bir terör örgütünün devleti ele geçirmeye yönelik hain bir başkaldırısıdır. Bu haince girişime karşı aziz milletimiz bütün varlığıyla devletine, demokrasisine, özgürlüğüne ve istikbaline sahip çıkmış, şanlı bir zafer kazanarak, bir kez daha tarihteki yerini almıştır. Kocaeli Üniversitesi bu süreçte yeni yetişen genç dimağların bir daha bu tür örgütlerin ve illegal yapılanmaların hedefi olmaması için aklın, bilimin, ahlakın ve vicdanın ışığında gerçekleştirdiği mücadelesinde azimle kararlılığını ortaya koymuştur. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeye devam edecektir"

Mücadele ruhunun üniversitede her daim canlı tutulacağının belirtildiği bildiri şöyle devam etti:

"Kocaeli Üniversitesi olarak, vatanımızın ve devletimizin bekası, milletimizin refah ve mutluluğu için, temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, FETÖ/PDY ve benzeri terör örgütleri ve şer odaklarına karşı mücadelenin hukuk çerçevesinde sürdürüleceğini ve bu mücadele ruhunun üniversitemizde her daim canlı tutulacağını vurgulamak isteriz. Üniversitemiz, yüce milletimizin iradesine karşı FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kalkışmanın birinci yılında, demokrasimize düzenlenen menfur saldırıyı, dün şiddet ve nefretle kınadığı gibi, bu gün de aynı duyarlılıkla kınamaktadır. Bu vesile ile bir daha bu tip hain kalkışmaların yaşanmaması dileğiyle, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde canlarını feda eden bütün şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad eder, vatanını canından aziz bilen gazilerimize acil şifalar diler, şükranlarımızı arz ederiz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!