Kocaeli Amatör Sporunun Geleceği Antalya’da Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Amatör Sporunun Geleceği Antalya’da Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 11:25

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLUİ, KASKF TOPLANTISINDA KULÜP BAŞKANLARI İLE KONUŞTU.

Kocaeli amatör spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya Side’de gerçekleştirildi.
Bu yıl ikincisi organize edilen KASKF Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya Side’de gerçekleştirildi. Üç gün süren organizasyonun ikinci gününde yapılan toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da katıldı. “Biz Kapınızı Amatör Bir Ruhla Çaldık” sloganıyla öne çıkan 2. Başkanlar Kurulu toplantısında ev sahipliğini Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Murat Aydın ve yönetimi gerçekleştirdi. Tüm kulüp başkanlarının ve taban birliklerinin bir arada olduğu toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bir takım insanlar spor müsabakasına silahla ve sadece hakaret etmek için geliyorsa, orada bir şeyler çığırından çıkmıştır demektir. Rakiplerimiz düşmanımız değildir” dedi.
İRADEMİZ, AHLAKIMIZ VE KARARKTERİMİZ SAĞLIKLI OLACAK
Sabah erken saatlerde güne yürüyüşle başlayan Başkanlar, toplantıda gelecekteki amatör sporun durumu ve gençlik üzerinde değerlendirmelerde yaptılar. Kulüp Başkanlarına yaptığı konuşmada Başkan Karaosmanoğlu, “İrademiz, ahlakımız ve karakterimiz sağlıklı olacak. Spor işte tamda burada devreye girer. Toplumda ki insanları birbirleriyle tanıştırır ve kaynaştırır. Dostluğu ve kardeşliği geliştirir. Eğer sporda dostluk, tanışma, kaynaşma olmuyorsa bu spor olmasın. Orda bir şeyler rotasından çıkmış demektir. Onun için hepimizin görevi, sporda dostluğu ve kardeşliği yarıştırmaktır” açıklamalarında bulundu.
“YÖNETİCİLERİN GÖREVİ FAİR PLAY OLMALI”
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasına, “Sporcuların ve özellikle futbolcuların sahaya çıktıklarında rakibimi nasıl ezerim düşüncesiyle hareket edenlerin, ruhen olgunlaşmadığını düşünüyorum. Yöneticilerimizin görevi de bu olmalıdır. Bu bizlerin en öncelikli görevidir. Yollardan, kavşaklardan, altyapı ve üstyapıdan daha önemlidir. Çünkü hiçbir gencimizi kaybetmeye tahammülümüz yok. Gençlerimizi ne kadar bedenen, ruhen, bilgili ve donanımlı yetiştirirsek en büyük kazancımız budur. Onun için her zaman söylüyorum, her kulübümüz bir eğitim yuvasıdır. Kulüp başkanları ve yöneticileri spor yapan çocuklarımızın babasıdır, anasıdır, ablasıdır ve abisidir. Amatör spor fedakarlık istiyor. Sizlerin yapamadığı gücünüzün yetmediği yerde belediyelerimiz var aslan gibi” şeklinde konuştu.
“DERDİMİZ KALİTELİ İNSAN YETİŞTİRMEK”
Moderatörlüğünü KASKF Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi Zekiye Başaran’ın yaptığı toplantıda eğitimci kimliğiyle konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Tesisleşme de birçok yatırımımız oldu. Bu konuyu özellikle çalışmamızda öncelikli bir duruma getirdim. Spor yapan her genç bizim evlatlarımız ve torunlarımızdır. Onları sahiplenecek ve ilgileneceğiz. Derdimiz kaliteli insan yetiştirmek olacak. Kocaeli’de ki kulüp sayılarını artıralım. Projelerinizi, önerilerinizi bizimle ve ASKF yönetimiyle paylaşalım. Bizler artık ilçelerimizde değil artık köylerimizde bile tesisleşmeye gidiyoruz. Artık Türkiye, Dünya ile yarışıyor. Kocaeli’de bütün dünya ile yarışıyor. Bu yarışta insanımızı iyi yetiştirirsek önde olacağız. Kaliteli, güzel yürekli, enerji dolu, hayata pozitif ve olumlu bakan, asla karamsarlığa düşmeyecek gençler yetiştireceğiz” açıklamalarını yaptı.
“SPORCULARIMIZ TAHSİL YAPMALI, YABANCI DİL ÖĞRENMELİDİR”
Amatörspor takımlarında oynayan gençlerin eğitim hayatı ile ilgili hatırlatmalarda yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Kulüplerimizde ki her genç tahsilini yapmalı ve en az bir adet yabancı dil öğrenmelidir. Bir meslek edinerek de faydalı insan olmalıdır. Okullarda ki öğretmen gibi, kulüplerimizde ki hocalarımız ve yöneticilerimiz en büyük öğretmendir. Bu kenti yüceltecek, ülkemizi ve insanımıza en güzel hizmeti yapacak ve yetiştirecek kurumlar sizlersiniz. Gençlerimizi hem bedenen hem de ruhen sorumluluk alan nesiller olarak yetiştireceğiz” hatırlatmalarını yaptı.
“AİLELERLE BÜTÜNLEŞİN, İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇLERİ BULUN”
Kulüp başkanlarına ve yöneticilerine seslenen Karaosmanoğlu, “Sizlerden ihtiyaç sahibi çocukların elinden tutmanızı istiyorum. Gençlerimiz sokakta kalmasın, bataklığa gitmesin. Başıboş kalan gençlik yarın topluma zararı oluyor. İyi insan yetiştirmek bize bizlere rahmet olacak.Bu toplantıların ve birlikteliklerin amacı da budur. Burada kaynaşmamız ve tanışmamız sahalara olumlu yansısın. Dostluğa ve kardeşliğe dönsün” diyerek konuşmasını tamamladı.
TOPLANTI SUNUMLAR, TESPİTLER VE KONUŞMALARLA DEVAM ETTİ
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyon Üyesi Semra Demirel ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun konuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, fair play ruhunu anlatan çift kalpli rozeti Başkan Karaosmanoğlu’na takarak hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!