IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 11:12
KO-MEK KURSİYERLERİ ARASINDA YAPILAN “SAĞLIKLI YAŞAM VE SAĞLIKLI BESLENME” TEMALI YEMEK YARIŞMASINDA, EN GÜZEL YEMEKLERİ YAPANLAR FİNALE YÜKSELDİ.
KO-MEK kursiyerleri arasında yapılan “Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme” temalı
yemek yarışmasında, en güzel yemekleri yapanlar finale yükseldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), vermiş olduğu eğitimlerin yanı sıra her yıl kursiyerlerin kendi branşları ile alakalı yarışmalar düzenleyerek dereceye girenlere ödüller veriyor. Bu yıl düzenlenen “Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme” temalı yemek yarışmasının yarı finali Antikkapı Restaurant’ta yapıldı. Antikkapı personelinden Gül Bayram ve Deniz Değer ile alakart ustası Yakup Coşar’ın jüri olarak yer aldığı yarışmanın ilk bölümü börekler ve tatlılar kategorisinde yapıldı. Jüri üyeleri değerlendirmede; yöresellik, kıvam, görünüm, kullanılan malzemelerin kalitesi ve lezzetini dikkate aldı.
Farklı kurs merkezlerinden toplam 22 yarışmacının börekler ve tatlılar kategorisinde kıyasıya mücadelesiyle geçen yarı finalde, jüri üyeleri
seçim yapmakta oldukça zorlandılar. Kafkasya, Karadeniz, Kocaeli, Bulgaristan, Adapazarı, İstanbul, Muğla, Trakya, Gebze, Ordu, Kandıra, Uşak, Selanik, Trakya, Afyonkarahisar ve Osmanlı Mutfağı gibi farklı yörelerden börek, tatlı ve pastaların değerlendirildiği yarışmada finale kalan 6 yarışmacı belli oldu.
Kafkasya yöresinden “Hingel” ile Nimet Ağca, Kocaeli yöresinden “Ispanaklı Yaş Pasta” ile Sıdıka Bulur, Adapazarı yöresinden “Bal Kabaklı Light Cheescake” ile Sabiha Sinem Buran, İstanbul yöresinden “Ballı Rus Pastası” ile Esra Çakmak, Gebze yöresinden “Oturtma Tatlısı” ile Ayla Tezel, “Çikolatalı Yaş Pasta” ile Merve Yıldırım finale kaldılar.
Yarı finallerin ikinci kısmında ise “Etli ve Sebzeli Yemekler Kategorisi”nde toplam 18 kursiyer yarıştı. Birçok farklı yöreden etli yemeklerin değerlendirildiği yarışmada jüri üyeleri puanlamaları yaparken yöresellik, kıvam, görünüm, kullanılan malzemelerin kalitesi ve lezzet yönünden inceleme yaptılar. Etli yemekler kategorisinde Lahana Döşemesi ile Emine Arlı, Sebzeli Pirzola ile Fatma Akataş, Tarçınlı Köfte ile Nuray Öztürk, Patlıcan Kebabı ile Hacer Karakaş, Sandal Sefası ile Sefer Aksoy ve Sini Mantısı ile Nermiye Yetişkin finale kaldılar.
Yarışmayı değerlendiren KO-MEK Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Birsen Nacak Kılıç jüri üyelerinin yemekleri seçerken çok zorlandıklarını ifade ederek, “Jüri üyeleri seçimleri yaparken 6 kişiyle sınırlı kalmakta zorlandı. Yemeklerin, börek ve tatlıların hepsi birbirinden lezzetliydi. Katılan herkese cesaretlerinden ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Finale kalan yarışmacılar, 20-21 Nisan tarihlerinde Seka Park Otel’de canlı performans ile yeniden jüri önüne çıkacaklar.