Büyükşehirli İzcilerden Çanakkale Çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirli İzcilerden Çanakkale Çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 10:20

BÜYÜKŞEHİRLİ İZCİLERDEN ÇANAKKALE ÇIKARMASI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporun İzcileri Çanakkale Kara savaşlarının 100. Yılında, Türkiye İzcilik Federasyonu’nun “Dedeciğim Ben geldim” temalı düzenlediği Çanakkale Milli Bilinç kampına katıldı.
Eğitimci izci lideri İsmail Önder Samur’un kafile başkanlığında gerçekleşen kampa Ertan Silan, Alper Önder Döner, Fatih Akbaş, İlhami Özkan, Selma Samur, Gülden Parlak, Hacer Ünsal, Zeynep Balgay ile toplam 85 izci katıldı.
Makedonya, Bosna Hersek, Lübnan, Suriye gibi Çanakkale cephesinde savaşan ülkelerin izcileri ile Türkiye’nin dört bir yanından izciler ile birlikte Kağıtsporlu izciler, Eceabat İlçesine bağlı Kocadere Köyüne kamp kuruldu. Kamp alanına gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç izciler ile bir araya gelerek sohbet etti. Kampın ardından 57. Alay Vefa Yürüyüşü öncesinde izcilerin saçlarına kına yakıldı.
Tümü şehit düşen 57’inci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbasını dağıtıldı. "çifte ezan" ve Yasin-i Şerif okunmasının ardından kamp alanında kılınan sabah namazının ardından izciler sabah 06.00’yı gösterdiğinde Conkbayırı güzergahına doğru yürüyüşe geçti. Atlı süvari birliklerinin de yer aldığı yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş, 1.5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşün sonunda izciler Şehit dedelerinin izinde yürümenin gururunu yaşadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!