Büyükşehir Vatandaşları Fiyat Etiketleri Konusunda Uyardı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Vatandaşları Fiyat Etiketleri Konusunda Uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 13:31

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ KOCAELİ’NDE YER ALAN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEKİ İŞYERLERİNDE ETİKET DENETİMİ YAPTI.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Kocaeli’nde yer alan alışveriş merkezlerindeki işyerlerinde etiket denetimi yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüketicilerin mağdur olmamaları için alışveriş merkezlerindeki işyerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı. Denetimler Zabıta Dairesi Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği denetim ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
Detimler kapsamında 9 adet alışveriş merkezi kontrol edildi. Alışveriş merkezlerinde bulunan 432 iş yerinde fiyat etiketi denetimi yapan ekipler fiyat etiketlerinin kolayca okunabilmesi, yanıltıcı olmaması, üretim yeri gibi ayrıcı özelliklerinin bulunması gibi hususları kontrol ederek, işyeri yetkililerini 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yaptıkları denetimden sonra vatandaşlara alışverişlerinde mutlaka fiş almaları gerektiğini, üretim izinsiz ve ambalajsız ürünleri tercih etmemeleri ve raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunmaması gerektiği konusunda uyarıldı. Vatandaşların şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde şikayetlerini telefon yoluyla veya ilçe belediyelerin Zabıta Müdürlükleri ile irtibata geçip şikayetlerini iletmeleri gerektiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!