Büyükşehir’den “Hoşgeldin Bebek” Hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den “Hoşgeldin Bebek” Hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 11:08

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLDE YENİ DÜNYAYA GELEN BEBEKLERİN AİLELERİNE HEDİYE GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte dünya yeni gelen bebeklerin ailelerine hediye göndermeye devam ediyor.
Kocaeli’de dünyaya gelen bebekle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği hediyelerle karşılanıyor. Uygulama kapsamında kısa süre önce dünyaya gözlerini açan Ece Bade bebeği “Hoş Geldin Bebek” hediyeleri ile karşıladı. Büyükşehir’in “Hoş Geldin Bebek” paketi ve Başkan Karaosmanoğlu’nun Ece Bade bebeğe yazılmış mektubunu alan anne Aygül Bulut’u mutlu etti. Projeden haberi olmadığını söyleyen, bu sürpriz karşısında şaşıran ve mutlu olan anne Aygül Hanım, ikinci çocukları Ece Bade bebeğe Büyükşehir’in ve Başkan Karaosmanoğlu’nun verdiği “Hoş Geldin Bebek” paketi için teşekkür etti.
Hamileliği sırasında Büyükşehir’in annelere süt tanımlı “41 Kart” hizmetinden yararlandığını söyleyen anne Aygül Bulut, “Hoş Geldin Bebek” paketinden çıkan gelişim takvimi, ateş ölçer, “Bebeğim Büyüyor” kitapçığı ve bebek çantasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de ikamet eden hamilelere, anne ve bebeğin sağlıklı gelişimi için hamileliğin son üç ayı ve doğumdan sonraki ilk üç ayda ücretsiz süt desteğinde bulunuyor. Süt desteğinden yararlanmak için altı ay boyunca düzenli olarak her ay sağlık ocağında kontrole gitme zorunluluğu bulunuyor.
Kocaeli’de dünyaya gelen bebeklerin zihinsel, fiziksel, duygusal gelişimlerine destek vermek ve bebek bakımı ile ilgili önemli bilgileri ailelere aktarmak amacıyla hizmete giren “Hoş Geldin Bebek” projesi başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında 2012 Ocak-2015 Eylül ayı verilerine göre şimdiye kadar 101 bin 196 aileye “Hoş Geldin Bebek” paketi teslim edildi. “Hoş Geldin Bebek” paketi içerisinde; gelişim takvimi, bebeğim büyüyor kitapçığı, ateş ölçer, bebek çantası ve Başkan Karaosmanoğlu’ndan bebeğin ismine yazılmış bir mektup bulunuyor. Büyükşehir tarafından önem verilerek uygulanan ve takdir toplayan proje, Sağlık Bakanlığı’na ve birçok belediyeye de örnek oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!