Güncelleme Tarihi:
İZMİT (Kocaeli), (DHA) - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bilgiyi hayatımızın tam merkezine koymak zorunda olduğumuzu belirterek, "Bizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı vardır ve yaygındır. Bunu bakanlık görevim sırasında çok fazla tecrübe ettim. Bir şey açıklıyoruz, bir eleştiri yapılıyor. Eleştiriye kapımız açık ama sen bunu okuduktan sonra mı eleştiri yapıyorsun? Yok, okumamış, okumadan eleştiriyor" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8'incisi düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, Uluslararası Fuar Alanı'nda kapılarını açtı. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, Cemil Yaman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü katıldı. Fikri Işık açılışta yaptığı konuşmada kitabın insanı bilgiye ulaştıran en önemli araç olduğunu belirterek, "Bilgiyi hayatımızın tam merkezine koymak zorundayız. Bilgi de okumadan olmuyor. Biz de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı vardır ve yaygındır. Bunu bakanlık görevim sırasında çok fazla tecrübe ettim. Bir şey açıklıyoruz, bir eleştiri yapılıyor. Eleştiriye kapımız açık, her zaman açığız. Ama sen bunu okuduktan sonra mı eleştiri yapıyorsun? Yok, okumamış, okumadan eleştiriyor. Bu açıdan da bilgiye ulaşmak, bilgi sahibi olmak insanı farklılaştıran en temel unsur. İşte kitap insanı bilgiye ulaştıran en önemli araç. Kitabı hayatın merkezine koyan bir anlayış dünyada hiçbir zaman yalnız kalmaz, güçsüz kalmaz" diye konuştu.
HER BİR KİTAP YENİ BİR DOST DEMEKTİR
Türkiye'de kitap okuma oranlarının az olduğunu belirten Işık, "Türkiye'de şu anda kitap okuma oranları çok düşük. Hatta şöyle bir kanaat bile var 'kitap insanı yalnızlaştırır' diye. Hayır, her bir kitap yeni bir dost demektir. Kitap insanın dostlarını artırır, insanın çevresini zenginleştirir. Ama ilk emri 'Oku' olan bir medeniyet mensuplarının bugün dünyada en az okuyan insanlar olması çok ciddi bir çelişkidir, paradokstur" diye konuştu.
Açılış kurdelesini kesen Bakan Işık, fuardaki stantları gezerek kitap satın aldı. İslam Medeniyeti Sergisi'ne gelen Işık, kurdele keserek buranın açılışını da yaptı. Işık sergiyi gezerek, bilgi aldı. Işık fuarı gezen öğrencilerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
14-22 MAYIS TARİHLERİNDE AÇIK
Fuar bu yıl 270 yazar, 380 yayınevi, 48 sahaf ve 67 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşti. Fuar, 14 ile 22 Mayıs tarihlerinde 10.30 ile 21.30 saatleri arasında açık olacak. Ayşe Kulin, Kürşat Başar, Ataol Behramoğlu, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Maranki, Sema Maraşlı, Engin Noyan, Ahmet Taşgetiren, Banu Avar, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan, Şermin Çarkacı gibi yazarlar fuarda okuyucularıyla bir araya gelecek.
FOTOĞRAFLI