Anne dostu hastane seçildiler

Güncelleme Tarihi:

Anne dostu hastane seçildiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 13:54

Anne dostu hastane seçildiler

Haberin Devamı

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uyan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastaneleri'ne 'Anne dostu hastane' unvanı verildi.

Türkiye genelinde bulunan anne dostu hastane sayısı Kocaeli'nde iki hastaneye verilen unvan ile birlikte 14'e yükseldi. Eğitim ve araştırma hastaneleri arasında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye'de ilk hastane oldu. Kocaeli Valiliği'nde yapılan sertifika törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Yöneticisi Yüksel Pehlevan, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş ve hastanelerin sağlık personelleri katıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu törende yaptığı konuşmada, "Hizmetlerin fiziksel altyapısını geliştirmek ve genişletmek için çalışıyoruz. Merkezinde insan olan kamu hizmet anlayışını büyük bir mutluluk ile ortaya koyuyoruz. Sağlık vazgeçilmez bir hizmet ve her boyutu ile öncelikli ele alınması gereken bir mesuliyettir. Sağlıkta Türkiye modeli diyerek gururla bakacağımız bir örnek aldık. Geçmişte hatırlamak istemeyeceğimiz görüntülerden sağlıkta kaliteli hizmet dönemine geldik. Kocaeli'de devam eden hastane inşaatları tamamlandığında sağlıkta daha iyi konuma geleceğiz. Annelere ilk andan itibaren değerli olduğunu hissettirmek zorundayız. Türkiye'nin örnek aldığı bir il haline geleceğiz. Yatak sayısı olarak biz Türkiye'nin en önde illerinden biriyiz" dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastaneleri arasında Türkiye'de ilk defa Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin belgeyi almaya hak kazandığını söyleyen Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, "Ülkemizde sezaryen oranlarını düşürmek ve anne ile bebek sağlığını en iyi şekilde düşünerek güzel çalışmalara imza atıldı. Dünya Sağlık Örgütü kabul edilebilir sezaryen oranını yüzde 15 olarak açıkladı. Türkiye'de bu rakam yüzde 58, Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde ise yüzde 38'dir. Türkiye'de ilk defa eğitim ve araştırma hastanesi olarak anne dostu hastane belgesini almaya Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi hak kazandı. Bunun için gerçekten çok çalıştık ve güzel başarılara imza attık. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte 14 anne dostu hastane oldu. Anne dostu olabilmek için önce bebek dostu olmak gerekiyor. Bu konuda ciddi eğitim süreci yaşandı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!