IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 14:31
Adres Patent, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark’da Patent-Faydalı Model başvuru ve tescil süreçleri, Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) fikri haklar konusundaki tutumu ve desteği konularında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Geçtiğimiz günlerde Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark’da patent ve faydalı model tescil süreçleri hakkında detaylı bir seminer gerçekleştiren Adres Patent, Gebze’de faaliyet gösteren firmalara Ulusal ve Uluslararası Patent-Faydalı model tescil süreçleri, Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) fikri haklar konusundaki tutumu ve desteği hakkında detaylı bilgiler verdi. Yoğun katılımın gerçekleştiği bilgilendirme toplantısına marka ve endüstriyel tasarım hakkındaki genel bilgiler gibi birçok konu başlığı da yer aldı.
Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Abdullah Akbulut, konuyla ilgili, Türkiye’nin 2023 yılına kadar 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini söyledi ve Adres Patent olarak Türkiye’nin 1 milyon patente ulaşması yolunda ülkemizde özellikle üniversite, sanayi işbirliğinin son derece önemli olduğunu bu sebeple de üniversite, sanayi odaları, iş adamları dernekleri ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini belirtti.
Akbulut, bu hedefi Türkiye Patent Hareketi projesiyle destekleyip Türk toplumuna aşılamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Umarız 2023 yılına ulaşmadan bu hedefe ulaşır ve hedefimizi revize etmek ihtiyacı hissederiz. Bu hedefin ulaşabilir olması için tüm toplumun bilinçlenmesi, yazılı ve görsel basından tutun da sanayicilerin, iş adamlarının en önemlisi de mecliste bekleyen patent kanununun bir an önce çıkması gerekiyor. Patent konusu, Türkiye’nin kalkınması açısından son derece önemli" diye konuştu.
’YERLİ OTOMOBİLİN ÖNEMİ”
Yerli otomobil üretimiyle ilgili bir gündemin olduğunu anımsatan Akbulut, bu konunun son derece önemli olduğunun altını çizerek, "Yerli otomobilin hayal edilmesini bir kenara bırakın üretim ile ilgili konuşuyor olmamız bile son derece önemli. Bu konuda daha kalıcı ve somut adımlar atmalıyız ki sadece markasının yerli olduğu bir otomobili kullanıyor olmayalım. Öncelikle dışa bağımlılıktan kurtulmak için üretici firmalara lisans ödemeye bir son vermeli her parçasını ülkemizde üretip geliştirebileceğimiz bir yapıya kavuşmanın adımlarını atmalıyız. Ancak bunu sağladığımızda yüzde 100 yerli otomobile sahip oluruz" dedi.
Akbulut, yerli otomobil üretiminin istihdama sağlayacağı katkı, sanayinin gelişmesi ve ülke ekonomisinin gelişmesi açısında son derece önemli olduğunu ifade etti ve Türkiye’de markalaşma ve patent kültürünün halen gelişmekte olduğunu vurgulayarak, beraberindeki fikri mülkiyet hakkıyla ilgili ihtilafların çözülmesi noktasında gereken hukuki düzenlemelerinde bir an önce güncelleştirilmesi gerektiğini söyledi.