15 Temmuz şehitleri anısına yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri anısına yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 14:32

15 Temmuz şehitleri anısına yürüdüler

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşlar, 15 Temmuz şehitleri anısına Doğal Yaşam Parkı'nda yürüdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hain darbe girişimin birinci yılında Fevziye Camii'nde 249 hafızla sabah namazı kıldı. Yasin-i Şeriflerin okunduğu duaların edildiği namazda, Başkan Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, "15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi çok şükür geride kaldı. O gün meydanlarda şehit olan bütün kahramanlarımızı rahmetle anarken, gazilerimizi de güzel bir yaşam diliyorum. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemiz geçen yıl 15 Temmuz'da felaketin eşiğinden döndü. Ülkemizi işgal etmek isteyen haçlı zihniyetinin bir girişimiydi. Rabbimizin inayetiyle bu işgale müsaade etmedik. Şerefimizle, onurumuzla tıpkı dedelerimizin Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yaptığı gibi bu işgal girişimini bertaraf ettik. Bu günü asla ve asla unutmamız gerekiyor" dedi.

Gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Güçlü olacağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Unutmayalım ki birlikte bereket vardır. Allah'ın ipine sımsıkı sarılacağız. Allah yolunda gidenleri örnek alacağız. Biz inanıyorsak zalimler asla bize zarar veremezler. Şehit olabiliriz, zahmet çekebiliriz, ancak sonunda rahmet vardır. Dünya rahat yeri değil, gayret ve mücadele yeridir. Unutmayalım diye bugünleri anıyoruz. Geçmişte binlerce şehit verdik. 249 şehidimiz anısına ülkemizin her yerinden gelen hafızlarımızla şehitlerimizi anacağız. Bu münafıkça yapılan saldırıyı unutmayacağız. Bu ülkede namusumuzla, şerefimizle bağımsız olarak yaşamak istiyoruz. Tüm dünya mazlumlarına örnek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında şehitlerin anısına Doğal Yaşam Parkı'nda yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin ÜzülmezAk Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve vatandaşlar katıldı. Başkan Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, "249 şehidimizin ve tüm şehitlerimizin hatırasına bugün yürüyelim dedik. İhanet şebekeleri her türlü yüze bürünebiliyorlar. Buna dikkat etmemiz gerekmektedir. Hepimize düşen görevleri icra ediyoruz. Bu yürüyüşe katılan il başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz. Ülkemizin tüm insanlarına ve partilerine gönül vermiş insanlara örnek oldukları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!