Trafikte hayatın gerçeğini yaşadılar

Güncelleme Tarihi:

Trafikte hayatın gerçeğini yaşadılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 12:18

Trafikte hayatın gerçeğini yaşadılar

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir’de Trafik Haftası nedeniyle Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Cacabey Meydanı’nda  vatandaşlara “alkol gözlüğü” testi ve araç simülasyonu etkinlikleri düzenledi.

VATANDAŞIN ALKOL GÖZLÜKLE İMTİHANI

Kırşehir’deki Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “alkol gözlüğü” testine giren vatandaşların yaşadıkları renkli görüntüler oluşturdu.Etkinlikte alkol simülasyon gözlüğüyle trafiğe alkollü çıkan sürücülerin 150 promil ve 250 promil alkollü iken durumlarını ve davranışlarını görsel olarak görme fırsatı oldu. Trafik Polisleri gözlük takan vatandaşlardan düz çizgi üzerinde yürüyerek sabit duran futbol topuna vurarak kaleye şut çekmeleri istendi. Alkol simülasyon gözlüğünü takan vatandaşlar, düz çizgide dengelerini sağlayamayıp kaleye topu atamadılar. 

SİMÜLASYON OTOMOBİLİ DENEDİLER

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için simülasyon otomobilde vatandaşlara sürücü koltuğunu teslim etti. Simülasyon otomobilde takla atan vatandaşlar, emniyet kemeri takmanın önemini bir kez daha anlamış oldular. Vatandaşlar ilk önce kaza simülatörüne emniyet kemeri ile bindirildiler. Simülatör, kendi etrafında takla atıp, sallandırıldı. Emniyet kemeri takan vatandaşlar otomobilin içinde sağa sola savrulmadan ve kafalarını bir yere vurmadan kazayı atlattılar. Vatandaşlar, bir sonraki turda simülatöre emniyet kemeri takmadan bindirildi. Emniyet kemeri takmayan vatandaşlar, takla atan otomobilin içerisinde savrularak kafalarını otomobilin içerisindeki değişik yerlere vurdular. Simülatörden inen vatandaşlar, emniyet kemerinin önemi takla attıktan sonra öğrendiklerini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!