Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner:

Güncelleme Tarihi:

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 11:06

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, Seyfe Gölü probleminin kendisi ile birlikte Kırşehir’i de mutsuz ettiğini söyledi.
Çetiner açıklamasında, "Seyfe Gölünün medyada olumsuz şekilde yer alması bizleri mutsuz ediyor. Habercilikten maalesef iyi haberler kolay yapılmıyor. Kötü haber ise anında flaş oluyor." dedi.
Gölün kuruma nedenlerini de anlatan Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, "Seyfe’yi tanıtmak amaçlı çalışmalar yapıyoruz ama kötü haberi kadar hiç manşetlere taşınmamıştı. Son zamanlarda gerçekleşen gölün kurumasını bende istemem bu durum bizleri de mutsuz ediyor. Fakat göl bu dönemlerde ister istemez kuruma noktasına geliyor. Göl kuruyor çünkü, göl yüzey sularla beslenen bir alan aslında en derin yeri bir metre olan sulak alanımız gerçekleşen buharlaşma nedeni ile de kuruma oluyor. Bizler Seyfe’nin sadece kötü görünümünü gün yüzüne çıkartan bir dernek değiliz. Çözüm önerileri ve isteklerimizi de sürekli paylaşıyoruz. Doğanın birden bire düzelmesini beklemiyoruz. Yapmakta olduğumuz çalışmalarımız da amaç, doğayı düzeltmek değil yanlış gidişe dur demek. Seyfe’ye her giden insan Seyfe ile ilgili haber yapmak istiyor, olumlular kadar olumsuzlarda oluyor bu da beni üzüyor." diye konuştu.
Seyfe Gölü için çözüm önerilerini de anlatan Çetiner şöyle konuştu: "Orada yöreden alınan içme suları var. Bunların biran önce durdurulması gerekir ama oradan su alınmaya devam ediyor. Çiftçilerimiz orada sulama işlemini mutlaka yapacaklardır. Yöreden alınan çiftçilerimizin aldıkları sular yüzde 30 yüzde 40 o yöreye dönüyor önemli olan o yöreden alınıp başka yöreye ötelenmesi büyük zarar veriyor ayrıca malya’da eski doğanlı da derin pompalarımız var burada sulama yapılıyor ben bunların tamamen durulsunda demek doğru değil biz istiyoruz ki oradaki insanların yağmurlama sistemine geçerek daha az maliyetle gelir elde etsinler ve daha az su tüketsinler gölümüzde kurumaktan kurtulsun, çatak projesi uygulanıyor şu an genel bir destek alınıyor göle yakın olan su oranı kurtarmıyor , Tarım İl Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz de sağolsun belli bir mutabakat sağladık.Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kırşehir’e geldiğinde malya da kendisine özet bir dosya sundum biz basında haber olsun diye değil haber olsun diye çözüm sağlıyoruz . Amacımız Kırşehir’e zarar vermemek iyi platformda tanıtmak geçtiğimiz günlerde ise Kırşehir kötü anıldı. Ayrıca kötü haberlerin neden ön plana çıkması beni merak ettiren bir konu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!