Kur’an Kurslarında Görev Alacak Personele Eğitim Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kur’an Kurslarında Görev Alacak Personele Eğitim Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2015 12:33

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN YAZ KUR'AN KURSLARINDA GÖREV YAPACAK OLAN İMAM-HATİP, MÜEZZİN VE KADROLU PERSONELE SEMİNER DÜZENLENDİ. (PROF_DR_AHMET_KOÇ)

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından yaz kur’an kurslarında görev yapacak olan imam-hatip, müezzin ve kadrolu personele seminer düzenlendi.
Hoca Ahmet Yesevi camiinde düzenlenen seminere İl Müftüsü Mehmet Şahin, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Koç, ilçe müftüleri, din hizmetleri ve eğitim şubesi görevlileri katıldı.
İl Müftüsü Mehmet Şahin, tarafından açılışı yapılan eğitim programında yaz kur’an kursunda görev alacak personelin görevlerinde dikkatli olması ve detaylara önem vermeleri istenildi. Personeli görsel şekilde de bilgilendiren Prof. Dr. Ahmet Koç, yaz kur’an kurslarının eğitim alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Koç, şöyle konuştu: "Yaz Kur’ an Kursları, yaygın din eğitimi alanında en önemli kurumlardan biridir. Ülkemizde Kur’ an-ı Kerim okuma’yı, namaz surelerini ve dualarını bilenlerin büyük bir kısmı, bunları ilk kez Yaz Kur’an Kurslarında öğrenmektedir. Yaz Kur’an Kurslarında eğitim alan çocukların birçoğu, daha sonra Kur’an-ı Kerim ve güvenilir dini bilgiler eğitimi alma imkanı bulamayabilmektedir. Çocukların dine, din görevlilerine, camilere, Kur’an’a ve din eğitimine bakışlarını etkileyen en etkili ortamlar da yine Yaz Kur’an Kurslarıdır.
Öte yandan Yaz Kur’ an Kursları, çocukların yaz tatillerinde boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri ve sokakların olumsuzluklarından kurtulmaları için bir fırsattır. Keza çocuklara cami merkezli bir kaynaşma ortamı oluşturarak, yeni dostlukların, arkadaşlıkların kurulmasına vesile olmakta, aynı zamanda da kendilerine destek olacak bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor davranışlar kazanmalarına önemli katkılar sağlamaktadır.
Ülkemiz şartları bazalındığında örgün eğitimde, ilköğretimdeki çocuklar haftada 2 saatten yılda toplam 72 saat, lisedeki gençler ise haftada 1 saatten yılda toplam 36 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi görebilmektedir. Buna karşılık Yaz Kur’ an Kurslarına haftada 5 gün ve günde 3 saat devam eden bir öğrenci, 9 haftalık bir sezonda 135 saat din eğitimi alma imkanı bulabilmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!