Güncelleme Tarihi:
Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)- KIRŞEHİR Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak servis ücretlerini yeniden belirlediklerini söyledi. Başkan Mehmet Tekin, akaryakıt ücretleri başta olmak üzere tüm maliyetlerin arttığını, buna rağmen Kırşehir’deki öğrencileri uygun şartlarda okullarına götürüp getirmek için en uygun fiyatı belirlediklerini açıkladı.
2018-2019 eğitim-öğretim yılının hem esnafa, hem tüm velilere, hem de çocuklara hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Başkan Mehmet Tekin, “İnşallah bu zamana kadar olduğu gibi kazasız belasız bir eğitim-öğretim yılını esnaf olarak tamamlayacağız. Yeni çıkan servis yönetmeliğinde de esnafımıza bayağı bir külfet, yük getirildi. Bununla ilgili de işte mazot fiyatları arttı, artan sigortalar, akaryakıt giderlerimiz fazla olduğu için servis fiyatlarında da bu yıl da bir ayarlama yaptık. Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak tabi bunu fiyat ayarlamasını yaparken, çevre illerimizden de baz alarak 0’la 5 kilometre arası 130 lira, 5 ile 10 kilometre arası 160 lira, anaokuluna giden öğrencilerimiz için de 150 lira servis ücreti olarak belirledik. Bunu esnafımız da biliyor. Buradan da velilerimize duyuruyoruz. Tabi ki çocuklarımız bizim geleceğimiz. Burada paraya da çok bakmamamız lazım. Çocuklarımızın daha güvenli, daha kaliteli, daha sağlıklı evimizden okulumuza, okulumuzdan evimize gelmesi için çok fazla bu işin maddi yönüne bakmadan, daha düzgün, daha düzenli taşınması için velilerimizin de dikkatli olmalarını dileriz" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Tekin şöyle konuştu:
"Olmazsa olmazımız zaten kriterlerimiz var. Bununla ilgili kesinlikle velilerimiz takipçisi olsun. Biz oda olaraktan takip ediyoruz. Çünkü çocuklarımız hep büyüklerini örnek aldığı için servisçi abilerini de, servisçi amcalarını da örnek alıyorlar. Biz servisçi esnaflarımızla sık sık toplantı yapıyoruz. Yine bu tür toplantılarımız devam edecek. Tabi eğer arabanın içinde uygunsuz, küfürlü kelimeler, sigara falan içilirse onlar da oda olarak bize bildirsinler. Biz de bunlar hakkında gerekeni yaparız. Ama biz esnafımıza burada güveniyoruz. Ben inanıyorum ki Kırşehir’de en güzel taşımacılığı biz yapıyoruz. Çünkü ulusal basından da takip ediyoruz. İllerde bazı olaylar oluyor, ama çok şükür ki bizim ilimizde olmadı. Buna da esnafımız çok önem gösteriyor. Özellikle bizim bu servislerde şimdi anaokullarında hostes deniyor. Biliyorsunuz bununla ilgili Bakanlığımız 22 yaş lise mezunu şartı getirdi. Ama Bakanlığın şuan bir çalışması var. Biz genellikle bu işi eşlerimizle birlikte yapıyoruz. Servis annesi dediğimiz işte kendi işi oluyor. Kendi çocuğuyla ilgilenir gibi o çocuklarla araçlarda ilgileniyorlar. İnşallah daha güzel olur sıkıntısız bir eğitim-öğretimi tamamlayacağımıza inanıyorum.”