Kırşehir'de Kent Bilgi Sistemi çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde Kent Bilgi Sistemi çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 13:15

- Belediye Başkanı Bahçeci: "Kent Bilgi Sistemi oluşturmanın, kurumsallaşma adına çok önemli çalışma olduğuna inanıyorum"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kent Bilgi Sistemi oluşturmanın, kurumsallaşma adına çok önemli çalışma olduğuna inandığını söyledi.

Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirler için Kent Bilgi Sistemi oluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, "Bir çok belediye, Kent Bilgi Sistemi oluşturmak amacıyla çalışma yapıyor ancak konuyla ilgili sektörde ciddi bilgi kirliliği var. Bazı belediyeler büyük paralar ödeyerek bu sistemleri kurduruyor ama çalıştıramıyor. Hepsinin dili farklı olduğu için kurumlar arası iletişim sorunu da yaşanıyor" dedi.

Belediye başkanları olarak çeşitli toplantılarda şehirlerin Kent Silgi Sisteminin tek elden yapılması ve dil birliği oluşturulması gerekliliğini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye ilettiklerini ifade eden Bahçeci, "Sayın Bakanımızın talimatıyla Kent Bilgi Sisteminin Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğümüzce hazırlanması için çalışma başlatıldı. Kırşehir de çalışmanın gerçekleştirileceği dört pilot ilden biri seçildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeci, çalışmalar kapsamında veri toplama işleminin sahada devam ettiğini anlatarak, "Çalışmalar bize ne sağlayacak diye baktığımızda, öncelikle bir çok çalışmayı yapabilmemiz için veri tabanı oluşturulacak. Örneğin çevreyle ya da imarla ilgili yapacağımız çalışmalarda, sahada toplanan verilerden yararlanabileceğiz" dedi.

Kırşehir'in birinci derecede deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Bahçeci, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizde bir afet yönetimi tam manasıyla yok. Şehrimizde yapı stoğumuzun bir çoğu 1998 deprem yönetmeliği öncesi yapılmış. O açıdan çok riskli binalar var. Yapılacak bu çalışmayla tüm binaların fotoğrafını çekmiş olacağız ve ondan sonra da Allah korusun bir afet olduğunda bunlarla ilgili planlar daha rahat şekilde yapılabilecek. Böylece afet yönetimi de bu şekilde sağlanmış olacak. Yine bunun yanı sıra kentsel dönüşümle ilgili hükumetimizin çıkartmış olduğu Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili yapılacak çalışmalara da ciddi altlık oluşturacak. İmar, gelir, evrak gibi sabit modüllerin yanı sıra belediyelerin kendi ihtiyaçlarına göre yeni modüller ilave edebileceği bir sistem olacak. Ondan sonrası ise belediyelerin kendi çabasına ve isteğine kalıyor. Kent Bilgi Sistemi oluşturmanın, kurumsallaşma adına çok önemli çalışma olduğuna inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!