İtfaiye “Alev Savaşçıları” ile daha güçlü

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye “Alev Savaşçıları” ile daha güçlü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 13:51

İtfaiye “Alev Savaşçıları” ile daha güçlü

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA) - KIRŞEHİR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, eğitim çalışmalarına devam ediyor. Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hizmet içi eğitimler ve tatbikatlarla hizmetteki kalitesini artırıyor.

İl ve ilçe merkezlerinde itfaiye olaylara müdahale süresini,  3,5 dakikaya indirgeyen Kırşehir Belediyesi İtfaiyesi, hizmet kalitesini artırmak için adeta seferberlik başlattı. Her gün devam eden ve gerçeğini aratmayan yangın, kurtarma, trafik kazası, personel hizmetiçi eğitimi, öğrencilere yönelik ve doğal afetlere müdahale tatbikatlarıyla personelin bilgi, yetenek ve hızlarını geliştirmeyi hedefleyen İtfaiye Müdürlüğü, bu konuda çevre illere de örnek oluyor. 

Olay yerinde en küçük ayrıntıların dahi can ve mal kaybı konusunda büyük önem taşıdığının bilincinde olduklarını ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Yaptığımız iş aynı zamanda can kurtarmak gibi kutsal bir görevi de kapsadığı için daima en iyi hizmeti vermek durumundayız. İnsanlarımız yangından alevlerden kaçarken, Alev Savaşçıları dediğimiz itfaiyeciler belki bir can vardır diye yangının içine gidiyorlar. Anız yangınlarında topraktaki milyonlarca canlıları kurtarmak adına saniyelerle yarışıyorlar. İtfaiye teşkilatımız yangınlara karşı insanlarımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu. Bizim amacımız yangın önlem ve denetimlerini artırarak, insanlarımızı yangınlara karşı, özellikle de çocuklarımızı bu konularda eğiterek olası yangınların önüne geçmek. Burada vatandaşlarımızın evlerinde ve araçlarında yangın söndürme tüplerini bulundurmaları gerektiğini tavsiye ediyoruz'' dedi.

Vatandaşların ev ve işyerlerindeki eskimiş elektrik tesisatlarını mutlaka ilgili teknik servislere ve uzman kişilere göstermelerini ve mutlaka kaçak akım rölesi takılmasını önerdiklerini kaydeden Bahçeci, ''Doğalgaz kullanılan evlerimizde özellikle de mutfaklarımıza gaz alarm cihazları takmalarını tavsiye ediyoruz. Doğalgazların dışarıya çıkmasını sağlayan menfezlerin kış aylarında kapatılmamasını tavsiye ediyor ve yangınsız günler diliyoruz” diye konuştu.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!