Güncelleme Tarihi:
Salih GÜNER-KIRŞEHİR(DHA)-Kırşehir’de Engelliler Destek Programı kapsamında “Engelsiz Halk Sağlığı” sloganıyla yürütülen Kırşehir Engelli Haritası’nın Çıkartılması ve Eğitimi Projesi ile 4 bin 353 engelliye ulaşıldı.
4 bin 353 engelli içerisinde de gönüllü olan bin 498 engelliyle de birebir görüşmeler yapıldı. EDES kapsamında yürütülen proje çalışmaları düzenlenen kahvaltılı toplantı ile Kırşehir kamuoyuyla paylaşıldı. Vali Necati Şentürk, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Ak Parti İL Başkanı Mustafa Kendirli, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Aliye Sapmaz başta olmak üzere engeliler ve aileleri ile daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, proje faaliyetleri anlatıldı.Toplantının açış konuşmasını yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, “Kırşehir Engelli Haritası’nın Çıkartılması ve Eğitimi Projesi’ni 1,5 yıldır yürütüyoruz. Projemiz süresince Kırşehir engelli haritası çıkarılarak 15 bin kişiye eğitim verilmiştir. Projenin yürütülmesi süresince bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Necati Şentürk’e, Engelliler Destek Programı’nı üreten ve finanse eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, ilimiz Kaymakamlıklarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, din görevlilerimize, aile hekimlerimize, muhtarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kırşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşegül Rüzgar, Kırşehir Valiliği koordinasyonunda Halk Sağlığı tarafından yürütülen proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen Kırşehir Engelli Haritası’nın Çıkartılması ve Eğitimi Projesi ile ilgili bilgiler verdi.
Kırşehir’de bölgesel engelli haritası çıkarmak, tıbbi eğitimlerle engelliliği en aza indirmek, toplumda engellilik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla proje kapsamında engelli bireylerle iletişim konularında eğitimler de verildi.
Kırşehir’de kamu kurumlarında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kayıt altındaki engelli bireyler tespit edildi.
Mahalle ve köy muhtarlıklarında aile hekimleri tarafından kayıt altına alınmayan engelli bireyler de tespit edilerek, 4 bin 353 engelli bireye ulaşıldı.
Şehrimiz merkez ve ilçelerinde tespiti yapılan engellilerin engelli gruplarına göre haritaları çıkartıldı. 4 bin 353 engelli içinden bin 498 engelli ile anket çalışması yapıldı.