Zindan Şelalesi, keşfedilmeyi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Zindan Şelalesi, keşfedilmeyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 11:48

- Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Avcılar köyündeki 7 metre yükseklikten akan şelale, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor - Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Vekili Macit: "Bu tür şelalelerin turizme kazandırılması gerekiyor"

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Avcılar köyündeki Zindan Şelalesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Rumların yaşadığı dönemde, Korfa olarak bilinen ve mübadelenin ardından adı Avcılar olarak değiştirilen köydeki şelalenin turizme kazandırılması için çalışma başlatılacak.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fikret Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin doğal güzelliğiyle dikkat çektiğini söyledi.

Şelalenin köye 12 kilometre mesafede olduğunu dile getiren Macit, Istrancalar'ın bu tür önemli su havzalarına sahip olduğunu belirtti.

Kırklareli'nin turizm bölgesi ilan edilmesiyle bu tür şelale, göl, doğal güzellikler ile mağara ve ormanların turizme kazandırılacağını dile getiren Macit, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Zindan Şelalesi gerçekten çok güzel. Bu tür şelalelerin turizme kazandırılması gerekiyor. Doğal güzelliklerimizi turizme kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm vatandaşların görebilmesi için şelalenin yol yapım çalışması ve çevre düzenlemesi gerekiyor. Mevcut durumuyla şelaleye vatandaşların gitmesi çok zor. İnşallah yapılacak çalışmalarla şelale turizme kazandırılacak."

- "Trakya'da eşi ve benzeri yok"

Köy muhtarı Duman Özcan ise Trakya'da eşi benzeri olmayan şelalenin turizme kazandırılmasını istediklerini söyledi.

Şelalenin görülmeye değer olduğunu belirten Özcan, yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki şelaleyi görmeye birçok doğaseverin geldiğini dile getirdi.

Şelaleyi görenlerin çok şaşırdıklarını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Şelaleye ulaşım, ormanlık alandan sağlanması nedeniyle zor. Şelalenin turizme kazandırılmasıyla yerli ve yabancı turistlerin bölgeye akın edeceğine inanıyoruz. Şelalenin Trakya'da eşi ve benzeri yok. Istrancalar'dan doğan suyun aktığı şelale, Bulgaristan'dan akan Rezve Deresi'ne karışmaktadır. Şelale bugüne kadar askeri bölgede olduğu için ziyaret edilemiyordu. Yaklaşık 8 yıl önce askeriyenin bölgeden ayrılmasıyla karakol bölgeden taşındı. Daha sonra gözlemlerimize göre bölgeye bazı doğaseverler geldi. Gördük ki şelale keşfedilmeyi bekliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!