Yangınlara karşı ortaklaşa proje kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Yangınlara karşı ortaklaşa proje kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 12:07

Yangınlara karşı ortaklaşa proje kabul edildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ’ne bağlı Üsküp beldesinin belediyesi ile Bulgaristan’ın Sungurlare Belediyesi ile ortak olarak sunduğu “Yangınlara Karşı Ortaklaşa Mücadele” başlıklı proje kabul edildi.
Üsküp Belediyesinin, INTERREG IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı Birinci Teklif Verme Çağrısı kapsamında; Bulgaristan’ın Burgas ilinde yer alan Sungurlare Belediyesi ile ortak olarak sunmuş olduğu “Yangınlara Karşı Ortaklaşa Mücadele” başlıklı projesi kabul edildi. Toplam maliyeti tahmini 524.932,80.- Euro olarak hesaplanan projenin taraflar arasında bütçe onay görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Bulgaristan’ın Hasköy ilinde yer alan Ortak Sekretarya Ofisinin davet yazısı üzerine Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap 12 Aralık 2016 tarihinde Sekreterya’ da olacak. Yapılacak olan bu görüşmenin ardından projenin faaliyetler üzerindeki kesin bütçesi ve başlama tarihi onaylanmış olacak. Sungulare ve Üsküp beldelerinde, vuku bulabilecek yangın olaylarının önlenmesi, yangın sonrası hasarların asgariye indirilmesi ve mevcut yangın donanımlarının yenilenmesi gibi konuları içeren proje kapsamında; Üsküp Belediyesi’nin çift kabinli (4x2) 2 ton su kapasiteli kurtarma aracı ve çift kabinli (4x4) modüler sistemli yangın söndürme öncü itfaiye aracının alınması öngörülüyor.
Projenin kabul edildiğini sevinçle karşılayan Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, proje koordinatörü Niyazi Rodoplu ile birlikte yaptığı açıklamada; “Son günlerde aldığımız güzel haberlere bir yenisi daha eklendi. Bulgaristan’ın Sungurlare Belediyesi ile ortak olarak sunduğumuz “Yangınlara Karşı Ortaklaşa Mücadele” projesinin kabul edildiği haberini sevinçle öğrendik. Bu proje ile iyi durumda olan itfaiye hizmetlerimizi daha da iyi seviyeye getireceğimize ve itfaiye birimimizi çağdaş teknik donanıma ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum. Tahmini olarak 524.932,80.- Euro bütçesi olan projenin bize düşen payı yaklaşık 246.049,85.-Euro olacak. Proje ile itfaiye birimimize iki yeni araç daha eklemiş olacağız. Bu proje Beldemize hayırlı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!