Vize Anfi Tiyatro Örenyeri Çevre Düzenleme Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Vize Anfi Tiyatro Örenyeri Çevre Düzenleme Projesi tanıtım toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 12:39

Vize Anfi Tiyatro Örenyeri Çevre Düzenleme Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/VİZE(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Vize İlçesi’nde, Anfi Tiyatro Örenyeri çevre Düzenleme Projesitanıtım toplantısı Belediye Başkanlığı’nda yapıldı.
Toplantıya Vize Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavuz Tezcan, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Müdür Yardımcısı Fikret Macit, Trakya Kalkınma Ajansı Halkla İlişkiler, Tanıtım ve İşbirliği Birim Başkanı Yetkin Özer’in yanı sıra Kültür Müdürlüğü ve Belediye çalışanları katıldı. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Vize Anfi Tiyatro Örenyeri Çevre Düzenleme Projesi tanıtım toplantısında proje tanıtımı koordinatör Fikret Macit tarafından yapıldı. Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan ise projenin tamamlanması ile Vize ilçesinin tarihteki muhteşem kültürlerinin kaynaştığı medeniyet insanlığın hizmetine sunulacağını belirterek, “Vize ilçemiz tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir ilçemizdir. Tarihinde birçok medeniyeti barındırmış olan Vize Doğu Trakya Krallığına başkentlik yapmış bir ilçemizdir. Bu toplantıda proje tanıtımını yaptığımız anfi tiyatro için Valiliğimiz İl Özel İdaresi ve Kalkınma Ajansı tarafından tahsis edilen ödenekle alanın temizlenmesi ve çevre düzenlemesi yapılarak koruma altına alınacak, Üniversitelerdeki bilim insanları tarafından kazı çalışmalarına başlanacak seviyeye getirilecektir” dedi.
Vize Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavuz Tezcan’da yaptığı konuşmada, Vize Anfi Tiyatro Çevre Düzenleme Projesi tanıtım toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek şunları söyledi:
“Öncelikle böylesine önemli bir tarihi eseri Vize’mize ve ülkemiz turizmine kazandırmak için hazırlanan projeye destek veren başta Kırklareli Valiliğimiz olmak üzere İl Özel İdaresine, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ve Trakya Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyorum. Biz Vize Belediyesi olarak, önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip olan Anfi Tiyatromuzun mevcut durumunu iyileştirmeye ve geliştirmeye yönelik olarak yapılacak olan düzenleme çalışmalarına gerekli desteği sağlayacak, bu tarihi yapının ön plana çıkarılması ve bölgeye kimlik kazandırılması için üzerimize düşeni yapacağız”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!