Vatandaşlar cemiyetlerde silah kullanılmaması ve bonzai konusunda uyarıldı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlar cemiyetlerde silah kullanılmaması ve bonzai konusunda uyarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 12:59

Vatandaşlar cemiyetlerde silah kullanılmaması ve bonzai konusunda uyarıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi'nde düzenlenen Halk Günü toplantısında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, düğün, nişan, kına, alay gibi cemiyetlerde silah kullanılmaması gerektiğini belirterek, bu konuda duyarlılık beklediklerini söyledi.

İlçenin Özerler Mahallesi, Altıyol mevkiinde bulunan bir kahvehanede gerçekleşen Halk Günü toplantısına Kaymakam Mustafa Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cihan Erdem, İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gürkan Güler katıldı. Toplantıda düğünlerde silah kullanımı olurken, bu konuda mahalle sakinlerinden duyarlı olunması istendi. Toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa Kaya, silahı veya tüfeği olan kişilerin cemiyetlerde bunları kullanmamalarını istedi. Özellikle gençlerin, aile büyükleri tarafından uyarılmasını isteyen Kaya, yaşı ufak çocukların eline silah verilmemesi gerektiğini kaydetti.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca’da konuşmasında, geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz olayın bir daha yaşanmaması için düğün, nişan, kına, alay gibi cemiyetlerde silah kullanılmaması gerektiğini belirterek bonzai konusuna değindi. Müdür Koca şunları söyledi:

"Bonzai konusunda büyük bir özveriyle bu konuda mücadele veriyoruz. Lüleburgaz’da yoğun çalışmalarımızı ekip eksikliğine rağmen sürdürüyoruz. Türkiye verilerinin çok üstündeyiz. En iyi mücadeleyi biz veriyoruz. Son iki yıl içinde yüz küsur kişiyi tutuklattık. Önüne geçilmesi çok zor bir durum. Bonzai etkisi yüksek bir madde. Bunun yanında ucuz olması satanı da alanı da zorlamıyor. Bir şekilde alınıyor. Ama biz tespitlerimizi sürekli yapıyoruz. Çalışmalarımızı bu konu ile ilgili yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İçiciden ziyade temin edicileri yakalamaya çalışıyoruz”

Madde kullanımı konusunda Kaymakam Mustafa Kaya da vatandaşların sorularını cevaplayarak, kullanıcıların tedavi ettirilmesi için yasal bir düzenleme olmadığını belirtti. Bu konuda İlçe Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplantısında aldıkları karar doğrultusunda yasal düzenleme getirtmek istediklerini aktaran Kaya, kabul görülmesi durumunda tedaviyi şahıs istemese bile zorunlu olarak yaptıracaklarını dile getirdi. Bu olayın sadece Lüleburgaz’da değil yurdun birçok yerinde görüldüğünü aktaran Kaya, aile büyüklerinin çocuklarının arkadaş çevresine, gezdiği mekanlara dikkat etmesi isteğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!