Trakya'daki ilk ve ortaokullarda maker eğitimleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Trakyadaki ilk ve ortaokullarda maker eğitimleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 13:00

Trakya'daki ilk ve ortaokullarda maker eğitimleri başladı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-TRAKYA Kalkınma Ajansı ile Kırklareli, Edirne  ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında 'Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi' konusunda işbirliği protokolü İmzalandı.

Protokole, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan imza attı. Protokole ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı olarak Trakya Bölgesi'nin girişimcilik ortalamasını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 'Yeni İşim Girişim' programını hayata geçirdik. 2015 yılından bu yana Yeni İşim Girişim Programı ile bölgemizde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için birçok faaliyeti paydaşlarımızla işbirliğiyle gerçekleştirdik. Bu doğrultuda gerçekleştirmeyi planladığımız diğer bir çalışmayı da Milli Eğitim Müdürlüklerimizle yapacağız. Trakya'da çocuk ve genç girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Girişimcilik alanında yeni bir öğrenme yöntemi olan “'aker Eğitimleri'nin 2017-2018 eğitim ve gğretim yılı boyunca bölgemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda verilebilmesi amacıyla imzalamış olduğumuz bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Protokol kapsamında verilecek Maker Eğitimleri ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak hizmet veren ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere yeni nesil üretim araçlarının ve robotik sistemlerin tanıtılması; Maker Eğitimleri içerisinde yer alan araçların teknoloji odaklı kullanımının öğretilmesi ve öğrencilere üretim kültürünün aşılanması hedefleniyor.Bu amaçla öğrencilere, arduino kartı tanıma,3 boyutlu yazıcıları tanıma, tasarım ve üretim modülü ve örnek baskı yapılması, robotik uygulamalar ve örnek proje yapılması eğitimleri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!