Güncelleme Tarihi:
KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi'nce (KLÜ) yürütülen "Trakya Bölgesindeki yiyecek ve içecek mesleki eğitim okullarında kalitenin arttırılması" projesi kapsamında 'Trakya Mutfak Kültürü ve Yemekleri' kitabı bastırıldı.
Proje koordinatörü Pınarhisar Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Ali Çakır, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ı makamında ziyaret ederek, kitap hakkında bilgiler verdi.
Çakır, burada yaptığı konuşmada, kitabın üç bölümden oluştuğunu, 10 kişilik olarak belirlenen yemek reçetelerinde yer alan malzemelerin teknik ve pratik ölçüleriyle birlikte verildiği belirtti.
Çok sayıda yemek tarifinin yer aldığı kitapta 15 ana yemek başlığı altında çorbalardan, sebze ve ot yemeklerine, sarmalar ve dolmalardan av hayvanlarına, hamur işlerinden salata ve tatlılara dek çok geniş bir yelpaze ele alındı.