Güncelleme Tarihi:
Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapıldı.
Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel, Veteriner Hekim Egemen Atılgan, Veteriner Hekim Erdem Kurun ve Veteriner Hekim Yiğit Akın tarafından, 5 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında, okul kantinlerinde çalışan personel bilgilendirildi.
Yapılan eğitimde öncelikle Bakanlığın mevzuatı hakkında bilgi verildi. Ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, M.E.B.'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapıldı.İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü personelinin de katılımıyla, kişisel hijyen, bireylerin neden olabileceği çapraz bulaşmalar, hijyenin güvenilir gıdaya ve gıda kalitesine etkisi konularından bilgi verildi. El yıkama alışkanlığının önemi ve temizliğin bireylerin sağlığına etkisinden bahsedildi.Söz konusu eğitim kapsamında okullarda faaliyet gösteren işletmelerin bu yılın sonuna kadar kendilerini bu yönetmeliğe hazır hale getirmeleri gerektiği vurgulandı.