Doğu'daki öğrenciler için çetik, bere ve atkı örüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Doğudaki öğrenciler için çetik, bere ve atkı örüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 11:00

Doğu'daki öğrenciler için çetik, bere ve atkı örüyorlar

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nca başlatılan 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir araya gelen gönüllü gençler, Doğu'da köy okullarındaki öğrenciler için atkı, bere, çetik gibi ürünler örmeye başladı.

Lüleburgaz'da üniversite eğitimi gören ve gönüllü olarak projeye katılan gençler, haftanın belirli günlerinde Gençlik Merkezi'nde toplanarak örgü örüyor.Gençler, bir süre sonra yaptıkları ürünleri toplayıp doğu bölgelerinde soğuk başta olmak üzere zorlu şartlarda eğitim gören öğrencilere gönderecek. Sokollu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi Gençlik Lideri ve Proje Sorumlusu Selma Gültekin, "Gençlik ve spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezleri aracılığı ile başlatmış olduğu 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesine katkıda bulunmak amacıyla burada toplandık. KYK'lı gençler ve Lüleburgazlı gönüllerimiz ile el ele vererek Doğu'da yaşayan kardeşlerimiz için, 'Bir İlmek De Sen Ör' projesini başlattık. İlmek ilmek, sorumluluğu merhameti ve sevgiyi örüyoruz. Ufacık da olsa doğudaki kardeşlerimize katkıda bulunmak istiyoruz. Bu projenin devamı da olacak. Bize katılmak isteyen gönüllerimizi de Gençlik Merkezimize bekliyorum" dedib

Gültekin, projeyi ilkokul ve ortaokul çocuklarına da yansıttıklarını aktarırken, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları aparat ile örgü örmelerini sağladıklarını kaydetti. Geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan örgü aparatının iğne iplik kullanma gibi hiçbir tehlikesinin olmadığını aktaran Gültekin, "Her çocuğun tehlikesiz bir şekilde yardımseverlik duygusunun gelişmesi için çalışıyoruz. Bu sayede çocuklarımızı bağımlılıklardan uzak tutacak, hem de ince motor ve kas becerilerinin gelişmesine yardımcı olacak aparat ile onlarında doğudaki kardeşlerine atkı hediye etmesini sağlayacağız" dedi.

Lüleburgaz Gençlik Merkezi Müdürü Aslı Özçelik, proje kapsamında Gençlik Merkezi'nde gençler ile birlikte örgü örerken, dezavantajlı çocuklara yardım için kolları sıvadıklarını belirtti. Soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi çocuklara birer bere ve atkı örmenin kendilerini manevi anlamda da rahatlattığını ifade eden Özçelik, bu projenin yanı sıra birçok konuda sosyal sorumluluk bilinciyle çalıştıklarını aktardı.
Özçelik, "Lüleburgaz Gençlik Merkezi olarak Bakanlıkça başlatılan 'İyilik Ağacı' projesi kapsamında bizler de 'Bir ilmek de sen ol' diyerek dezavantajlı çocuklara yardım için örgü örmeye başladık. Bu örgü projesinde ihtiyaç sahibi çocuklarımızın soğuk kış günlerini daha iyi geçirebilmeleri için bizlerde genç kardeşlerimiz ile burada örgü örüyoruz. Hem bir aile ortamında hem de birlikte sohbet ederek geçirdiğimiz saatler manevi olarak bizler için paha biçilemez bir değer taşıyor. Merkezimizde sadece örgü ile değil birçok konuda sosyal sorumluluk projesi yapıyoruz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz için eşya topluyoruz, giysi yardımı yapıyoruz, kitap toplama kampanyalarımız oluyor. Bu vesileyle gençlerimiz içindeki yardımseverlik duygusunu arttırıyoruz, hem de birlikte hareket etme hazzını sağlıyoruz. Gönülleri fed edebiliyorsak bunu gençlerimiz ile başarıyoruz. İnşallah yeni katılımlar ile daha da büyük projeler yapıp daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!