Lüleburgaz Belediyesi'ne 'Avrupa Diploması' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Belediyesine Avrupa Diploması ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 13:50

Lüleburgaz Belediyesi'ne 'Avrupa Diploması' ödülü

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ' nin Lüleburgaz ilçesi belediyesi, Avrupa'nın en prestijli belediyecilik ödülü verildi. Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülke ve 200 bin belediye arasında 'Avrupa Diploması' ödülüne layık görülen 16 belediyeden biri oldu.

Yerel düzeyde demokrasinin gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, tarafından, 2011, 2012, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 12 Yıldız Şehir unvanını 5 kez kazanan Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından,  'Avrupa Diploması' ödülüne layık görüldü.
Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955'ten bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor. Bu kapsamda idarelere birinci aşamada 'Avrupa Diploması', ikinci aşamada 'Avrupa Şeref Bayrağı', üçüncü aşamada, 'Avrupa Şeref Plaketi' ve son aşamada 'Avrupa Ödülü' veriliyor.Ödülün kazanılmasında belediyenin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilen uygulamaları ile çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerinin etkili olduğu bildirildi. Lüleburgaz Belediyesi'ne ödülü, Haziran ayında Fransa'da düzenlenecek törenle takdim edilecek. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!