Kırklareli'nden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelinden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 10:16

- 40 kişi istihdam edilecek

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, 40 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Lüleburgaz Müdürlüğü ile TEİAŞ Babaeski Grup Müdürülüğü'ne kadrolu personel alınacağını söyledi.

Kırklareli'de işsizliğin azalması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Aksoy, TPAO'nun 39, TEİAŞ'ın ise 1 kişiyi istihdam edeceğini belirtti.

İŞKUR'un iş arayan bölümünde kayıtlı, ortaöğretim ve önlisans mezunu ile KPSS'den en az 60 alan kişilerden oluşan bir isim listesi hazırladıklarını anlatan Aksoy, "Verdiğimiz isimler daha sonra firmalar tarafından mülakata çağrılacak. Kriterlere uygun ve mülakatı geçen kişiler kadrolu personel olarak çalışmaya başlayacak. İŞKUR olarak Kırklareli'nde işsizlik oranını azaltmak için başarılı çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- Elektrik hatların yeraltına alınması çalışmaları

TREDAŞ Kırklareli İşletme Müdürlüğü'nce havai elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kırklareli İşletme Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kent merkezinde çalışmaların yüzde 60'ının tamamlandığı belirtildi.

Şehir şebekesi mastır planı kapsamında çalışmaların yürütüldüğü ifade edilirken, havai elektrik hatlarının yaşam alanlarında görüntü kirliliğini engellemek, hatların hava şartlarından etkilenmemesini sağlamak, kesintisiz ve sağlıklı elektrik akımı verilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!