Güncelleme Tarihi:
Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bakanlık ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde çalışan tüm personele hijyen eğitim kursu verildi.
Ticaret Borsası salonunda yapılan eğitimde, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur katılımcılara toplantı hakkında bilgiler verdi. Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akçakaya ekmeğin kültürümüzdeki yeri ve önemini vurgulayarak fırın denetimlerine ayrı bir önem arz edilmesi gerektiğini belirtti. Kırklareli İl Gıda Tarım Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, ülke genelinde fırın işletmelerine gelen şikayetlerin personel, işyeri ve ekipman hijyeni eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekerek denetimlerin sıklaştırılması ve HACCP ve iyi hijyen uygulamaları denetimlerinin önemini belirten bir konuşma yaptı.
Ege Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yusuf Vangöl'ün fırın işletmelerinde sanitasyon uygulamaları ve Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Umut Yoldaş'ın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hakkında yaptıkları sunumlarla devam eden kurs, katılımcıların sınava girmesiyle son buldu. Sınavda başarılı olanlara hijyen belgesi verilecek. Fırıncıların mevzuat gereğince söz konusu eğitimi almaları zorunlu olduğundan, eğitime katılamayanların Esnaf ve Sanatkarlar Odasına müracaat etmeleri durumunda 2. eğitimin düzenleneceği belirtildi.