Kırklareli’nde, 6’ncı Tiyatro Şenliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nde, 6’ncı Tiyatro Şenliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 12:03

Kırklareli’nde, 6’ncı Tiyatro Şenliği başladı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü organizasyonluğunda  düzenlenen 6’ncı Tiyatro Şenliği, 'Oynum Oyun' adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi ile başladı.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kırklarelili tiyatro severler yoğun bir ilgi gösterdiler. Bu yıl Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından alınan karar ile 70.Kuruluş yıldönümü sebebiyle, dünyadaki beş farklı UNESCO bölgesinden birer yazarın kaleme aldığı Uluslararası Tiyatro Bildirilerinden, İngiliz Oyuncu ve Yazar SimonMcBurney’in bildirisi, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nden iki öğrenci tarafından okundu. Tiyatro Bildirisinin okunması ile birlikte 7 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek olan 6’ıncı Tiyatro Şenliği başladı.

Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin rol aldığı ve kulübün deneyimli oyuncusu Ali Can Karagülmez’in yazdığı ve yönetmenliğini Kadir Altun’un yaptığı “Oyunum Oyun” adlı oyunda Umut Can Gündüz, İrem Atıcı, Atilla Kadir Aslan,İbrahim Çanakçı,  Busenur Şengül, Esra Turun,Ayşe Erçiçek, Ömer Şimşek ve Ayşe Köse rol aldı. İlk günde izleyiciler keyifli dakikalar geçirdiler. İlk defa sahnelenen ve seyirciye sunulan oyunda, komedi türünde eğlenceli bir anlatımla sınıf çatışması, kapitalizmin getirdikleri, izleyiciyi de içine alarak farklı bir tiyatro deneyimi yaşattı. Üniversite öğrencilerinin sahne performansı ise seyirci tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider oyuncuları tebrik ederek, sanata emek vermiş gençlerin alkışların en güzelini hak ettiklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!