Kırklareli'de okul kantinlerinde ve yemekhanelerde hijyen eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelide okul kantinlerinde ve yemekhanelerde hijyen eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 13:29

Kırklareli'de okul kantinlerinde ve yemekhanelerde hijyen eğitimi

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ’nde okul kantinlerinde ve yemekhanelerde çalışan personele hijyen eğitimi verildi.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akçakaya, Veteriner Hekim Gizem Karadağ, Veteriner Hekim Şener Karabulut ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Figen Bülbül, İl Sağlık Müdürlüğünden Yusuf Eser tarafından "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapıldı.

Yapılan eğitimde öncelikle Bakanlık mevzuatı hakkında bilgi verildi. Ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, M.E.B.'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü personelinin de katılımıyla, kişisel hijyen, bireylerin neden olabileceği çapraz bulaşmalar, hijyenin güvenilir gıdaya ve gıda kalitesine etkisi konularından söz edilerek el yıkama alışkanlığının önemi ve temizliğin bireylerin sağlığına etkisinden bahsedildi.

Söz konusu eğitim kapsamında okullarda faaliyet gösteren işletmelerin bu yılın sonuna kadar kendilerini bu yönetmeliğe hazır hale getirmeleri gerektiği vurgulandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonuyla il genelinde yapılan hijyen eğitimleriyle yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarda faaliyet gösteren işletmeler ile beraber binlerce öğrenciye güvenilir gıdanın sunulması hedeflendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!