Güncelleme Tarihi:
Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kent genelinde bulunan mezbahaların uyması gereken hijyen kuralları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Babaeski, Pınarhisar, Vize, Lüleburgaz ve Merkez İlçelerde bulunan mezbaha sahipleri ve burada görevli Veteriner Hekimler katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürü Ümit Ortan yaptığı konuşmada et üreticileri sektörü olarak kendilerinin bakanlık çalışma alanlarında önemli bir yerleri olduğunu, insanın sağlıklı, güvenli ve kaliteli et teminin de çok önemli bir işlevleri olduğunu daha iyiyi yakalamak, daha sağlıklı ve daha çok et üretebilmek için bir araya gelmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Ardından İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürü Şerafettin Uçar, sektörle ilgili HACPP kuralları ve mezbahanelerin bugünkü genel durumları hakkında bilgi ve tespitlerinin paylaştılar. Veteriner Hekim Mustafa Karataş ise Mezbahada uyulması gereken genel hijyen kuralları, hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları, kesim için gelen hayvanlarda aranacak kriterler, etlerin taşıması gereken mikrobiyolojik kriterler ıle mezbaha tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları, konulu sunumu yaptı.