Kırklareli Üniversitesi, TÜB alt kurul toplantısına ev sahipliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Üniversitesi, TÜB alt kurul toplantısına ev sahipliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 11:37

Kırklareli Üniversitesi, TÜB alt kurul toplantısına ev sahipliği yaptı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Üniversitesi, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 9. ve 10. Alt Kurul Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen programa Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Etiiçli, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. İhsan Soysal, Edirne Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, TÜB Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve alt grup çalışmasında yer alan akademik ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Etiiçli; Trakya Üniversiteler Birliği bölgedeki bilişsel, sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip ederek, bu alanlarda çalışmalar yapmayı daha da elverişli hale getirdiğini söyledi.
Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. İhsan Soysal ise; TÜB’ün aynı grupta yer alan üniversitelerin güçlerini birleştirmeleri için büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ve Trakya ölçeğinde birlik olarak başarılı olunacağını dile getirdi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin’ de; TÜB kurulduğu günden bu yana grup halinde devam ettiği için başarıyı yakaladığını ifade etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise; Trakya bölgesi içinde rekabet etmek yerine iş birliği yaparak gücümüze güç katmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. TÜB Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu’da TÜB toplantılarıyla, daha önce bir araya gelinerek kararlaştırılmış ama sonuçlandırılmamış kararları tekrar gözden geçirmek ve alt grup çalışmasında 2017 yılında gerçekleştirmeyi düşünülen planları konuşarak somut adımlar atmayı temenni ettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!