IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 11:52
KIRKLARELİ BELEDİYESİ, KARAHIDIR KORUSU’NU 29 YILLIĞINA KİRALAMASININ ARDINDAN ÇALIŞMALARINI YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR. KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET S. KESİMOĞLU, YAPMAYI AMAÇLADIKLARI KENT PARK İLE TÜM KIRKLARELİ HALKININ GURUR DUYACAĞINI SÖYLEDİ.
Kırklareli Belediyesi, Karahıdır Korusu’nu 29 yıllığına kiralamasının ardından çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yapmayı amaçladıkları Kent Park ile tüm Kırklareli halkının gurur duyacağını söyledi.
Proje için uzman kişiler ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Kesimoğlu, yapmayı amaçladıkları Kent Park’ın Trakya’da yaşayanların yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından bir çok kişiyi hitap edeceğini vurguladı.
"YEŞİL ALANLAR KENT YAŞAMI İÇİN ÖNEMLİDİR"
Yeşil alanların yaşanılan kent için büyük önem taşıdığını ifade eden Kesimoğlu, "Hızlı kentleşme sonucunda oluşan estetik ve çevresel problemler, planlı kentsel yeşil alanların önemini artırmaktadır. Kent insanının doğaya olan özlemi bu planlı yeşil alanlarla giderilmeye çalışılırken kentsel yaşamın olumsuz özellikleri de maskelenmektedir. Bu kapsamda yeşil alanlar, kentsel mekanda doğal habitatlar ve sağlıklı çevreler oluşturmaları açısından kent makro formu ve yaşamı için önemli alanlardır. Ayrıca bu alanlar, çevre kalitesini hem ekolojik hem de ekonomik anlamda artırmaktadır" diye konuştu.
"KENT PARK’LAR BİREY İLE TOPLUM ARASINDA İLETİŞİME KATKI SAĞLIYOR"
Kentsel yeşil alanların önemli bir işlevinin de kültürel ve kişisel çeşitliliğin sergilenmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kesimoğlu, "Tanımlı kent boşlukları olarak işlev gören kent parkları, insanları bir araya getiren yerler ve simgeler olmaları nedeniyle birey ile toplum arasında iletişimin sağlanmasına yardımcı olurlar. Birden fazla insanın aynı mekanda bir araya gelmesi her an bir sosyal aktivite oluşturmaktadır. Bu kapsamda, insanların kentsel açık mekanda geçirdikleri süre ne kadar çok olursa, diğer kentlilerle karşılaşma olasılığı o kadar artacaktır. Bu karşılaşmalar, kutlamalar, eylemler, konserler, gösteriler gerçekleşebilmektedir. Diğer insanlarla bir arada bulunmak, onları izlemek ve onlardan etkilenmek yalnız kalmaya oranla daha olumlu etkiler ve deneyimler sağlamakta ve arzu edilen kentli kimliğinin oluşmasına neden olabilmektedir" dedi.
"ÇALIŞMALARIMIZ ŞU AN İÇİN PLANLAMA VE ÇOK İYİ PROJELENDİRME KONUSUNDA YOĞUNLAŞMIŞTIR"
Kent Park ile ilgili çalışmaların şu an için planlama ve projelendirme konusunda yoğunlaştığına vurgu yapan Başkan Kesimoğlu, "Kırklareli Belediyesi olarak, 14 Ocak 2015 günü Karahıdır Korusu 29 yıllığına Belediyemizin tasarrufuna alınmıştır. Karahıdır Korusu Bin 90 dönüm alana sahip meşe ağaçları ile oluşmuş bir yerdir. Yukarıda saydığımız amaçlar ve hedefler doğrultusunda tüm halkımızın gurur duyacağı şekilde Kent Park yapabilmek için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Burada en önemli faktör Kent Parkımızda amaçladığımız tüm fonksiyonların neler olacağını ve Kırklareli’mize özgü neleri gerçekleştirebileceğimizdir. Bu amaçla Türkiye’de bu konuda gerçekleştirilmiş Kent Parkları gezip, görmek ve bilgi sahibi olmanın yanında, yurt dışında yapılan bu tür çalışmalarda takip edilip incelenmektedir. Bu konuda deneyimli bir çok uzmandan da görüş alıyoruz. Şuan için öncelikle çalışmalarımız planlama ve çok iyi projelendirme konusunda yoğunlaşmıştır. Çalışmalarımızın sonunda amacımız sadece Kırklareli vatandaşlarımıza değil öncelikle Trakya insanı olmak üzere yurt içi ve yurt dışından burayı görmek için gelinen ve bizlerin gurur duyacağı bir yaşamsal mekan haline getirmektir" diye konuştu.
"ÇOK AMAÇLI BİR KENT PARK OLACAK"
Karahıdır Korusu’na yapmayı amaçladıkları Kent Park içerisinde bir çok alan yer alacağını belirten Kesimoğlu, "Parkımızın içerisinde hobi bahçeleri, midilli atlarının yer alacağı bir bölüm, yönetim binası ve depolar, fitness alanı, izcilik kamp alanı, spor alanları, kır kahvesi, engelsiz cafe, restaurantlar, biyolojik gölet, çocuk oyun köyü, konser ve festival alanı, anfi tiyatro, kır düğün salonu, yerel ürün pazarı ve satış üniteleri, ana giriş ziyaretçi tanıtım merkezi, otopark, piknik alanları, bisiklet koşu yolları, halkımızın koru içinde gezdirileceği tren görünümlü özel araçlar, çocuk oyun alanları, büfeler, seyir terasları ve gölet iskele
balık tutma alanı gibi yerlerin uygulanabilirliğini konuşuyor, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bu konuda Kırklareli halkımızın önerilerini de bekliyoruz. Halkımızın bize sunacakları fikir ve öneriler ile gurur duyulacak Kent Parkı hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.