Güncelleme Tarihi:
Engin ÖZMEN- Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA) - KIRKLARELİ'nin 130 bin nüfuslu Lüleburgaz İlçesi'nde Kent Konseyi'nin Kadın Meclisi üyesi olan ve yaşları 26 ile 52 arasında değişen, bir çoğu evli ve çocuklu 26 kadın, liseliler gibi trampet takımı kurdu. Turkuaz ve beyaz renkli tek tip kıyafet giyerek bir ayda hazırlanan kadınlar çaldıkları 5 marşla etkinliklere katılmaya başladı.
Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde Kent Konseyi'nin Kadın Meclisi 26 üyesi, geçen Ekim ayında kadınların özgüvenlerini arttırmak için liseliler gibi 'Kadın Trampet Takımı' kurdu. Aralarında öğretmen, mühendis, ekonomist, güzellik uzmanı meslekleri olan ve bir çoğu evli ve çocuklu kadınlar kendilerine tek tip beyaz ve turkuaz renkli kıyafetler hazırladı. Kullandıklarını müzik aletlerini ve trampetleri ise Lüleburgaz Lisesi'nden temin etti. Haftada bir gün hazırlık yaparak 5 marş öğrenen ve yürüyüş dersleri çalışan kadınlar kısa sürede gösteri yapacak hale geldi.
KADINLARA 'ŞİRİNLER' ADINI KOYDULAR
Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde liseliler gibi resmi geçitte yer alan kadınların trampet takımı ilk gösterisinde büyük ilgi gördü. Gece düzenlenen kurtuluş resepsiyonunda da boy gösteren kadınlar, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı avukat Sibel Pişkin, kadınların özgüvenlerini arttırmak için takımı kurduklarını söyledi. Gösterilerden sonra kendilerine 'şirinler' lakabının takıldığını anlatan Pişkin şöyle dedi:
"Aramızda neredeyse her meslek grubundan kadınlar var. Ekibimiz ilkokul yada orta okulda trampet çalmış kadınlardan oluşuyor. Bir ayda hazırlandık ve gösteri yapacak duruma geldik. Kadınların Trakya'da, Lüleburgaz'da özgürce her şeyi yapabildiklerini göstermek adına bir orjinallik yapmak istedik. Bunun üzerine Kadın Meclisi olarak Kadın Trampet takımı kuruldu."
'KIZIM YÜRÜDÜ, BEN TRAMPET ÇALDIM'
Trampet takımı kurulurken yadırgayanların olduğunu anlatan Sibel Pişkin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün kızımla aynı törene çıktık. Kızım yürüyordu, annesi trampet çalıyordu. Bu anlamda ekip olarak önemli bir şeyi başardığımızı düşünüyoruz. Kadınlarımızın bir çoğu evli ve çocuklu. Aralarında öğretmen, avukat, ev hanımı, hemşire, mühendis, ekonomist, güzellik uzmanı, esnaf ve sigortacı olan meslek gruplarımız var. Haftada gün çalışıp bir ayda hazır hale geldik. Kıyafetlerimizi kendimiz diktik, kadın yılına uygun olsun diye de turkuaz rengini seçtik."
AŞÇIYDI, DAVULCU OLDU
Takımın davulcusu 44 yaşındaki aşçı Arzu Kurt da, takımda yer aldığı için çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "Çok uzun süre önce davul çalmıştım. Ben aşçılık yapıyorum, takımda yer aldığım için çok mutluyum. Burada davulu yeniden elimize alıp bir şeyler yapmaya çalıştık. Güzel gösteriler oldu, bizde çok keyif aldık" diye konuştu.
Kadın trampet takımının zilcisi evli 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Hayriye Karadağlı da, bu keyifli bir projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
BAŞKANDAN DESTEK
2016 yılının Lüleburgaz'da kadın yılı olarak kutlandığını ifade eden Belediye Başkanı CHP'li Emin Halebak, belediye meclisinin çok fazla kadın üyesi olduğunu söyledi. Başkan Halebak şöyle konuştu:
"Lüleburgaz Belediyesi'nin yüzde 60'ı kadınlar tarafından yönetiliyor. Kent Konseyi başkanı kadın. İlçenin ticaret, sosyal, ekonomik hayatında kadınlar var. Trampet takımı benim için de süpriz oldu. Kurtuluş günümüze renk kattılar. Lüleburgaz'da kadınlar Ata'sının arkasında yürüyorlar. Kendilerini projeleri için kutluyorum ve destekliyorum."
FOTOĞRAFLI