İstasyon sentetik sahasına misafir taraftar alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

İstasyon sentetik sahasına misafir taraftar alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 12:55

İstasyon sentetik sahasına misafir taraftar alınmayacak

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’ ninLüleburgaz İlçe Spor Güvenlik Kurulu, yaptığı toplantıda İstasyon sentetik sahasına artık misafir taraftar alınmamasını kararlaştırdı.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Porsuk, İlçe Jandarma Komutanı Nedim Dalgıç, İlçe Mal Müdürü Mustafa Özdemir, Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, Lüleburgazspor Başkanı Şenol Turan ve Lüleburgazspor taraftar sözcüsü Murat Paşalı katıldı.

Toplantıda 11 Mart Pazar günü yapılan olaylı maç Kentspor ile Vizespor mücadelesinin ev sahipliğini yapan Lüleburgaz İstasyon Sentetik Sahası konuşuldu. İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, yaptığı açıklamada sahanın etrafında çok fazla yabancı madde bulunması nedeniyle saha olaylarının çıkmasının kolaylaştığını belirterek, “Seyirci tribün girişinde bozuk para, çakmak ve suların dahi incelenerek alındığı veya alınması gereken bir ortamda, yerde bulunan siyah taşlar nedeniyle arama yapılmasını gereksiz hale getirecek bir yapı mevcuttur. Bu nedenle bu bölgedeki taşların saha içine atılmasının engellenmesi amacıyla tamamen kaldırılması gerekmektedir. Tribünlerin çaprazında sağ kale arkasında bulunan alanda zaman zaman ev sahibi veya misafir takım seyircileri maç seyretmekte, içki içmekte ve saha içine yabancı maddeler atılmaktadır. Bu alan araç trafiğine ayrılmış bir yol olup seyirci trafiğinden arındırılmalıdır. Tribünün karşı tarafında bulunan alan Devlet Demiryollarına ait boş bir alan bulunuyor. Misafir takım seyircileri geldiğinde iki taraftar grubunu ayırmak için mecburen taraftarlar bu alana yönlendirilmekte, alanın genişliği nedeniyle araçlarıyla gelen ve içki içen taraftarlardan saha içerisine taş ve içki şişesi atılabilmektedir. Bu alanın saha içerisine ve tel örgülere yakınlığı nedeniyle sözlü tacizler ve küfürlü tezahürat nedeniyle zaman zaman kavga olayları yaşanmaktadır. Ayrıca saha içerisindeki yedek kulübeleri de bu bölgede olduğundan zaman zaman oyunculara fiziki müdahalelerde bulunma, kulübenin dış kaplamasına zarar verme, taş ve içki şişesi atma gibi olaylarla karşılaşılmaktadır. Demiryollarına ait bu alanda yüzlerce ton yumruk büyüklüğünde yığılmış taş bulunmakta olup, taraftarlar tarafından istendiği zaman saha içerisine atılabilecek mesafede ve büyüklüktedir. Buranın tamamen kaldırılması veya tüm bu alanın yüksek beton veya tel duvarlar ile muhafaza altına alınması gerekmektedir. Bu alanın kapatılması için Demiryollarına başvuru yapıldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!