Doğa Eğitim Merkezi Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Doğa Eğitim Merkezi Çalışmaları Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 13:46

KIRKLARELİ'DE DOĞA EĞİTİM MERKEZİ PROJESİNİN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Nessebar ve Kırklareli’nde, Sosyal Eğitim Altyapısını Geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında sürdürülen Doğa Eğitim Merkezi projesinin inşaatı devam ediyor.
Dereköy Yolu üzerinde bulunan Walldorf Korusuna yapılacak ’Doğa Eğitim Merkezi’ çalışmaları belirlenen program dahilinde sürüyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, projenin Kırklareli halkı ve Kırklareli için önemli olduğunu belirterek, "Dereköy yolu üzerinde bulunan Wallddorf korumuzun güzelleşmesi ve gelişmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sınır ötesi işbirliği programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz projemiz ile Walldorf korumuzu canlandırarak Dereköy halkı, Kırklareli ve diğer bölgeler için faydalı bir hale getireceğiz" dedi.
Dünya doğal kaynaklarının önemli bir bölümünü bitkilerin oluşturduğunu ifade eden Kesimoğlu, "Bu kaynakları tespit etmek, değerlendirmek ve zarar görmelerini önlemek için tüm dünyada yapılan çalışmalardan bir kısmını biz de Doğa Eğitim Merkezimizde gerçekleştireceğiz. Projemizin içerisinde kurutulmuş bitki laboratuvarı olan herberyum, bölgede yetişen ve özellikle de yetişmeyen bitkilerin yetiştiriciliğinin yapıldığı ve seracılıkla ilgili mesleki eğitimlerin verilmesini amaçladığımız cam sera ve göçmen kuşların takibi, ornito, manzara ve doğa fotoğrafçılığı için imkan sağlayan, bunun yanı sıra bölgenin bitki örtüsünün kuş bakışı gözlemlenmesini olanaklı hale getiren, atölye çalışmaları ile eğitim faaliyetlerine uygun bir eğitim ve gözlem kulesi kuracağız" diye konuştu.
DOĞA EĞİTİM MERKEZİ’NDE NELER OLACAK?
Proje kapsamında, insanlara doğanın güzelliklerini göstererek stresten uzaklaştırma, her yaş ve meslekten bireyleri bitki ve çevre konusunda bilgilendirme, dünyanın her tarafından getirilen bitkilere ilişkin karşılaştırmalı çalışmalar, bitkilerdeki biyolojik ve genetik çeşitlilik araştırılması, nesli tehlikedeki türlerin araştırılması ve korunması, süs bitkilerinin üretim ve ıslahı ile ilgili eğitim çalışmaları, yabani bitkilerin adaptasyonu, üniversiteler ile araştırma işbirliği, lisans ve lisans üstü eğitim programları, mesire ve dinlenme yerlerinden faydalanılmasının yanı sıra, proje içerisinde nesli tükenmekte olan bitkilerin nesillerinin devamı sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!