Bal üreticilerine paketlenme ve mevzuatı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Bal üreticilerine paketlenme ve mevzuatı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 12:08

Bal üreticilerine paketlenme ve mevzuatı eğitimi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda balcılar, “Bal üretimi, paketlenmesi ve mevzuatı konusunda bilgilendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Ümit Ortan, İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel ile Gıda ve Yem Şube Müdürü  Taner Akçakaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen "Bal Üretimi, Paketlenmesi ve Mevzuatı" konulu sunum Veteriner Hekimi Şener Karabulut tarafından yapıldı. Toplantı, Kırklareli Arıcılar Birliği ve Bal Üreticiler Birliklerinin Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. İl Müdürü Ümit Ortan 'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı il genelinde bal üretiminin durumunun aktarılmasıyla devam edildi. Toplantıda bal paketleme tesisinin kurulması ile ilgili bilgilendirme yapılarak paketlenen balın satış koşulları, etikette bulunması gerekenler, kayıt onay yönetmeliği ve bal tebliğinde  yazan gerekliliklerden bahsedildi. Üreticilerin konuyla ilgili soruları alınarak paketleme tesisinin kurulumuyla ilgili gıda mevzuat toplantısı sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!