Bakkal ve marketlerde hijyenik olarak dikkat edilmesi gereken konularla ilgili sunum yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakkal ve marketlerde hijyenik olarak dikkat edilmesi gereken konularla ilgili sunum yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 13:10

Bakkal ve marketlerde hijyenik olarak dikkat edilmesi gereken konularla ilgili sunum yapıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ İl Tarım ve OrmanMüdürlüğü tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ilde faaliyet gösteren Kahvehaneler, Bakkal, Market ve çalışanlarına asgari teknik, hijyenik koşullar ve özellikleri, kişisel hijyene yönelik toplantı düzenlendi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akçakaya'nın açılış konuşması ile başlayan sunum Veteriner Hekimi Gizem Karadağ tarafından yapıldı. Satış yerlerinde işletme sahipleri tarafından dikkat edilmesi gereken konulara değinilerek ürünlerde son kullanma tarihinin önemi, işletmenin ilaçlanması, gıda güvenliği ve gıdaların yerle temasının kesilmesi ile ilgili konular anlatılarak yasal sorumlulukları hatırlatıldı.Sunumun ardından soru-cevap şeklinde işletme sahiplerinin soruları cevaplandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!