'Zihnimiz Nasıl Çalışır ve Neden Yanılır" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Zihnimiz Nasıl Çalışır ve Neden Yanılır konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 12:17

'Zihnimiz Nasıl Çalışır ve Neden Yanılır" konferansı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nden 'Zihnimiz Nasıl Çalışır ve Neden Yanılır' Konulu konferans düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu ortaklaşa düzenlediği konferansa Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Canan konuşmacı olarak katıldı. Programda beyin ve zihin ilişkisi konuşuldu.
BEYİN İNSAN RUHUNA ARACILIK EDER
Prof. Dr. Sinan Canan konferansta yaptığı konuşmada, "Aslında insan dediğimiz varlığın özü, beden dışına uzanan ruh sağlığı ya da başka bir frekans yapısıdır ve beyin, onu algılayacak karmaşık bir antendir. Bu anten bozulursa, algı da bozulur. Ama ben bilim adamı olarak açıkçası beynin, insan ruhu denen daha yüksek madde ötesi bir şeye aracılık ettiğini varsaymanın bir zarar getirdiğini görmedim. Bunu varsayarak bazı çalışmalarımızı yürütüp ona yönelik olarak bir şeyler elde edebilirsiniz" dedi.
Beynin en çok görme duygusuyla meşgul olduğunu belirten Prof. Dr. Canan, "Beyin bizim için dış dünyayı tamamlamaya çalışır. Silme ve ekleme işlemi çok hızlı düzeydedir. Duygusal bir bağ olmadığı zaman öğrenemez. Duygusal ve sosyal girdiler beyin çalışma sisteminde çok önemlidir" dedi. Program, katılımcıların sorularının cevaplanması ve Prof. Dr. Sinan Canan'a hediyesinin verilmesiyle sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!