Yrd. Doç. Dr. Bora Yıldırım'dan uluslararası başarı

Güncelleme Tarihi:

Yrd. Doç. Dr. Bora Yıldırımdan uluslararası başarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 10:44

Yrd. Doç. Dr. Bora Yıldırım'dan uluslararası başarı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Yıldırım, geleneksel motiflerimizi ve kültürümüzü özgün bir tasarımla buluşturduğu 'Black Tulip-Turkish Coffee Setö (Siyah Lale-Türk Kahvesi Seti) çalışması ile  dünyanın en prestijli uluslararası tasarım yarışmalarından biri olan A' Tasarım Ödülleri ve Yarışması'nda (A' Design Award & Competition)  Bronz A' Tasarım Ödülü kazandı.
Yarışma hakkında bilgi veren Öğretim Üyesi Bora Yıldırım, farklı ülke ve disiplinlerden en iyi tasarımların öne çıkması amacıyla düzenlenen etkinliğe bu sene 110 ayrı kategoriden 35 bin 559 projenin katıldığını ifade etti. Ayrıca, her sene dünyaca ünlü markaların ve tasarımcıların da katılım gösterdiği 'Tasarım Oscarları' olarak adlandırılan yarışmada, mutfak ürünleri ve donanımları kategorisinde kazandığı bu ödül ile Kırıkkale Üniversitesi'nin tasarım alanında yurt dışı tanıtımına katkıda bulunduğu için mutluluk duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Bora Yıldırım, bunun üniversitemiz için bir başlangıç olduğuna ve böyle başarıların özellikle öğrencilere örnek teşkil ederek katılımın ve ödüllerin artacağına inandığını dile getirdi.
A' Tasarım Ödülleri ve Yarışması'nın yanı sıra Red Dot gibi dünyanın en büyük tasarım yarışmalarında da önemli başarılar elde eden Yrd. Doç. Dr. Bora Yıldırım eserini tasarlarken özellikle Türk kültürünü vurgulamak istediğini belirterek, “Bu projede, alışılagelmiş dairesel şekilli Türk kahvesi fincanı, farklı bir yaklaşımla kübik olarak tasarlandı. Aynı zamanda, fincan kulpundan vazgeçilmeyerek, formun bütünlüğüne katkı sağlayan bir eleman olarak düşünüldü. Tasarımda her ne kadar modern bir dil kullanıldıysa da taşıma tepsisinin tasarımında kahvehanelerimizdeki geleneksel çay tepsilerinden esinlenilmiş ve kültürümüzde sıklıkla rastladığımız lale figürü, fincan süslemelerinde kullanılarak, tasarıma adını vermiştir" dedi.
Yarışmanın ödül töreni 9 Haziran 2017'de İtalya'nın Como şehrinde gerçekleştirilecek. Ayrıca ödüllü tasarımlar 6 ile 26 Haziran tarihleri arasında  aynı şehirde sergilenecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!