Üniversitede Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 11:27

Üniversitede Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nde psikolojik danışma ve rehberlik alanında araştırmalar, uygulamalar, eğitimler ve danışmanlık yapmak amacıyla  Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.
Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kandemir, üniversite öğrenci ve personeline yönelik bireysel ve grup olarak psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunduklarını, seminerler ve eğitimlerle bireyler için çalışmalar planlayıp yürüttüklerini söyledi. Kandemir, "Merkezimiz, üniversitemizdeki diğer ilgili akademik birimlerle işbirliği içinde yurt içi ve yurt dışında psikolojik danışma ve rehberlik alanı ile ilgili Ar-Ge çalışmaları, uygulamalar, danışmanlıklar yapıyor ve psiko-eğitimler veriyor. Üniversite öğrencilerinin kendilerini tanıması, sağlıklı kararlar verebilmesi, problem çözme ve iletişim becerisi kazanması, iyilik hallerinin arttırılması, ders başarılarının arttırılması, üniversite olanaklarından azami düzeyde yararlanabilmesi, üniversite yaşamına uyum sağlaması; sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişmelerine yardım etmek amacıyla merkezimiz kuruldu" dedi. 
Üniversitede Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılan uygulamaları anlatan Doç. Dr. Kandemir, "Merkezimizde bireysel psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma, AR-GE çalışmaları, Psiko-Eğitim uygulamaları yapılıyor. Bireysel psikolojik danışma bireyin kendini anlaması, tanıması, çevresindeki olanakları fark etmesi ve doğru kararlar vererek kendini gerçekleştirmesi yönünde bireye uzman kişilerce verilen profesyonel ve sistematik yardım sürecidir. Grupla psikolojik danışma; belli bir ortak amacı gerçekleştirmek, duygu, değer ve tutumlarını değiştirmek ve yeni davranışlar öğrenmek için bir araya gelen ortalama 12-15 kişilik gruplara uzman kişilerce verilen profesyonel ve sistematik yardım sürecidir. Ar-Ge çalışmaları kapsamında öğrenci profili araştırmaları, Üniversite yaşamına uyum sorunları, başarıyı etkileyen faktörler, öğrencinin iyi oluşunu etkileyen faktörler gibi konular üzerinde çalışıyoruz. Psiko-Eğitim ise bireyin psikolojik farkındalık kazandığı bir eğitim programı sürecidir. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla ilgili detaylı bilgi almak ve bireysel konularda danışmanlık hizmeti almak isteyenler 'druam.kku.edu.tr' web sayfamızı ziyaret edebilir ve randevu alabilir" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!