IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 10:28
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ İLE EMNİYET SANAYİ FİRMASI TARAFINDAN HAZIRLANAN "BİÇERDÖVERLERDE ALTERNATİF HASAT İŞLEMLERİ İÇİN BATOR HIZ AYAR SİSTEM, TASARIMI VE GELİŞTİRİLMESİ" KONULU PROJE TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEK GÖRDÜ.
Emniyet Sanayi Firması ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan "Biçerdöverlerde Alternatif Hasat İşlemler İçin Bator Hız Ayar Sistemi Tasarımı ve Geliştirilmesi" konulu proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek.
Teknokent Ofisinde Ar-Ge çalışmaları yapacak olan Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde imalat fabrikası bulunan Emniyet Sanayi Firması ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK proje başvurusu başarıyla sonuçlandı. TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında hazırlanan "Biçerdöverlerde Alternatif Hasat İşlemler İçin Bator Hız Ayar Sistemi Tasarımı ve Geliştirilmesi" konulu proje yine TÜBİTAK tarafından 15 ay süreyle desteklenecek.
Proje danışmanlığını yapan Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bozdemir, "Yurtdışındaki benzerlerine göre çok daha ekonomik olacak ve devir aralığı benzerlerine göre daha geniş olan bu hasat sistemiyle, tarımsal alanlarda biçerdöverlerin etkinliği artacak, hasat zamanı kısalacak ve tane kayıp oranı azalacaktır. Ülke ekonomisi için cari açığın önlenmesine katkıda sağlayabilecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu gibi projeler, sanayicilerle birlikte çalıştığımızda güzel işler yapabileceğimizi ve Üniversite-Sanayi işbirliğini aktif hale getirebileceğimizi göstermektedir. Bu bizim için gurur verici bir gelişmedir." şeklinde konuştu.
Firma yetkilisi ve Proje Yürütücüsü Emre Baştuğ Kırıkkale Üniversitesi ile çalışmaktan memnuniyetini dile getirerek, "Emniyet Sanayi Zirai Aletler Ltd. Şti. 1958 yılında Kırıkkale’de kurulmuştur. Sahip olduğu bilgi birikimi ile ES, Gagri ve Kara Halil markasıyla biçerdöver ve balya makinesi yedek parçaları konusunda 60 yıllık bir iş tecrübesi, deneyimli ve uzman kadrosu, bünyesindeki geniş makine parkı ile makine imalat sektöre hizmet vermekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz 1507 TEYDEP projesiyle Üniversite-Sanayi işbirlikli bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Bu destek firmamıza ileriye yönelik teknolojik üstünlüğü olan yeni ARGE ürünlerinin ortaya çıkmasına sebep olacaktır.” dedi.