Gıda denetimlerine sıkı takip

Güncelleme Tarihi:

Gıda denetimlerine sıkı takip
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 10:07

Gıda denetimlerine sıkı takip

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ramazan'da denetimlerin artırıldığını ve bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Hiçbir işyerinin bir insanın sağlığıyla oynayamayacağını belirten Yılmaz, kurallara uymayan işletmelere en ağır yaptırımların ve cezaların uygulandığını kaydetti, "Gıda güvenliği ile ilgili sorunlarla karşılaşırsanız alo 174 gıda hattını arayarak şikayette bulunun" dedi.  
Ramazan Ayı'nın sonlarına yaklaşırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri denetimlerini sürdürüyor. İnsan sağılığıyla oynayan ve hijyen ortamından uzak üretim yapan işletmelere gerekli idari cezaların uygulandığını belirten Sırrı Yılmaz, denetimler hakkında yaptığı açıklamada, "Gıda satış, toplu tüketim ve üretim faaliyeti gösteren işletmeler faaliyetlerine başlamadan önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurarak kayıt belgelerini almak ve faaliyetlerine uygun satış yapmak zorundadırlar. Bütün gıda işletmelerinin üretim, depolama ve satış alanlarında özel ve genel hijyen kurallarına uyması gerekmektedir. Ürünlerin satış ve depolanmasında soğuk zincirin bozulmamasına önem gösterilmeli, Ambalajsız etiketsiz ve son tüketim tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle satılmamalıdır" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!