Enfeksiyon kontrol programı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Enfeksiyon kontrol programı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 10:12

Enfeksiyon kontrol programı eğitimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kamu ve özel diyaliz merkezlerinde çalışan tüm personele eğitim verildi.

Diyaliz üniteleri ve merkezlerinin enfeksiyon yönünden riskli birimler olduğu belirtildi. Evrensel önlemlere tam olarak uyulmasının, hijyene dikkat edilmesinin ve cihazların sıkı sterilizasyonu ve dezenfeksiyonunun, enfeksiyonun kontrolü açısından çok önemli olduğu vurgulandı. Bu nedeniyle Kırıkkale'de hizmet veren kamu ve özel diyaliz merkezlerinde çalışan hekim ve hekim dışı sağlık personeline iki grup halinde enfeksiyon hastalıkları uzmanı, enfeksiyon kontrol hemşiresi, nefroloji uzmanının bulunduğu eğitim ekibince Hemodiyaliz hastalarında enfeksiyon, bulaşma yolları, hemodiyaliz ünitelerinde hijyen ve enfeksiyon kontrolü programı gibi konularda eğitim verildi.

Ayrıca ülkemizde bilinçsiz antibiyotik kullanımında dünyada ilk sırada yer aldığı belirtilen eğitimde, farkındalık oluşturmak ve sağlık personelini bilinçlendirmek adına hemodiyaliz merkezlerinde çalışan personele akılcı ilaç kullanımı hakkında açıklamalar yapıldı, broşür dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!