Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Hocalı Katliamını Andı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Hocalı Katliamını Andı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 11:52

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINDAN SOSYAL YAŞAMI DESTEKLEME TOPLULUĞU HOCALI KATLİAMI’NI ANLATAN BİR SERGİ VE KONFERANS DÜZENLEDİ.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrenci topluluklarından Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu, Hocalı Katliamı’nı anlatan bir sergi ve konferans düzenledi.
Katliama ilişkin fotoğraflardan oluşan serginin ardından konferansa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta Azerbaycan’ın milli marşı da okundu. Katliamı anlatan kısa bir sinevizyonun izlenmesinin ardından Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Halil Özşavli katliamı anlatan bir konuşma yaptı.
Karabağ’ın coğrafi konumu ve Hocalı’nın stratejik önemi ile konuşmasına başlayan Özşavli, Hocalı Katliamını, “Hocalı Kasabası’nda yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır” şeklinde tanımladı.
Özşavli, katliamda 613 Azerbaycanlının hayatını kaybettiğini, 487 kişinin ağır yaralandığını, bin 275 kişinin rehin alındığını ve 150 kişinin kaybolduğunu söyledi. Konferansın sonunda üniversitenin Azerbaycan uyruklu öğrencilerinden Coskun Ağalarov Hocalı Katliamı’nı anlatan Azeri bir şiir okudu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!