Kilis'in su sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Kilisin su sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 17:29

Kilis'in su sorunu çözülüyor

Haberin Devamı

Songül ALTIAYLIK/KİLİS, (DHA)- KİLİS Belediyesi yapılan çalışmalar ile kentteki su sorununu büyük oranda sonlandırdı ve 24 saat kesintisiz su verilmesine başlandı.

Kilis Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, hizmetin sürekliliği için yeni su kaynaklarına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Kilis Yukarı Afrin Barajıhıh yapımıyla birlikte su temininde; kaynaktaki suyu içme suyu arıtma tesisine taşıyan ana hat olan İsale hattı ve ikinci kademe içme suyu arıtma tesisi yapımının yatırım programına alındığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"2017'de ihaleye çıkacak proje ile Kilis’e günde 30 sin metre küp su verilecekken Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın girişimleri ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile 52 bin metre küpe çıkarıldı. 60 bin metre küp su günlük olarak şehrimize dağıtılacak. Yeni arıtma tesisiyle şehrimizin günlük su kapasitesi 82 bin metre küpe çıkarılmıştır. Arıtma Tesisinin ihalesi DSİ Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Resul Osman Dağı Mesire Alanının içme ve kullanma suyunun temini için 2016 ek yatırım programına alınmış olup projeleri tamamlanan işin ihale hazırlıklarına başlanmıştır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!