Kİlis Valisi: OSB tüzel kişilik kazandı

Güncelleme Tarihi:

Kİlis Valisi: OSB tüzel kişilik kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 16:47

Kİlis Valisi: OSB tüzel kişilik kazandı

Haberin Devamı

 

Songül ALTIAYLIK/KİLİS, (DHA)- KİLİS Valisi İsmail Çataklı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ziyaretinde Polateli’nde kurulan Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik kazandığını açıkladı.

Vali Çataklı, 2013 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan müracaatla Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesinin çalışmalarının resmen başlatıldığını hatırlattı. Vali İsmail Çataklı, OSB alanı için Bakanlıkça Yer Seçimi Komisyonu'nu oluşturularak alanın değerlendirilmesi neticesinde 1909 hektarlık alanın uygun olduğu yönünde karar alındığını ve bu kararın valilik tarafından bildirildiğini, Bakanlık tarafından da tamamlatılması istenen etüt raporunun hazır hale getirildiğini söyledi. ÇED Olumlu Belgesi'nin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Çataklı, şunları söyledi:

"İlimizin ekonomik açıdan gelişimine katkısı açısından bir dönüm noktası niteliğindeki 1514 hektarlık proje alanı üzerinde Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan OSB’nin tamamlandığında 75 bin istihdam sağlanacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odamızın tüm üyelerine, Gaziantepli işadamlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!